Sanatate

#chirurgie corporala # lifting-ul de brate #piele lasata

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Ce trebuie sa stii despre lifting-ul de brate

Laxitatea tegumentara, pielea lasata - pe intelesul tuturor, poate aparea la orice nivel, inclusiv la nivelul bratelor. La acest nivel, este foarte evidenta si suparatoare. Aspectul inestetic al pielii apare in jurul varstei de 40 de ani, se trateaza si se previne prin masaj si exercitii fizice. Din fericire, au aparut de curand metodele de a trata si preveni instalarea acestei laxitati, si anume tehnici de laserterapie.
 

Cu cat inaintam in varsta, cu atat aceasta va fi mai accentuata si va necesita o corectie chirurgicala. Interventia presupune ascensionarea si excizia excesului tegumentar de la nivelul bratului, printr-o incizie care va fi plasata in axila. Aceasta incizie, in unele cazuri, va fi asociata cu o alta, dispusa in axul longitudinal al bratului, si care va fi pozitionata pe fata interna a acestuia.

Operatia se desfasoara sub anestezie generala pentru un confort cat mai bun pentru pacient. Se poate face atat la femei, cat si la barbati.

Ingrijirea postoperatorie

Imediat dupa operatie trebuie sa ramaneti in clinica 24 de ore sub supraveghere medicala. A doua zi veti fi externat si va trebui sa urmati un tratament antibiotic, antiinflamator si antialgic pentru 5-7 zile. Firele de sutura vor fi scoase pana la 12 zile si apoi puteti spala zona cu apa si sapun.

La fel ca si in celelalte interventii de remodelare corporala, si in cazul liftingului de brate este obligatoriu a purtati fasa elastica prescrisa de chirurgul dumneavoastra. De asemenea, masajul este binevenit si trebuie inceput chiar din a doua saptamana postoperator. Cicatricele trebuie masate cu produsele speciale pentru remodelare cicatriceala, cel putin 6 luni.

Recuperarea

Miscarile bratelor pot fi reluate treptat cu exceptia ridicarii lor deasupra nivelului umerilor; aceasta miscare trebuie reluata cat mai tarziu posibil (dupa trei-patru saptamani).

In momentul in care bratul este ridicat deasupra capului, cicatricea postoperatorie se va lati, existand riscul ca aceasta sa se lateasca tot mai mult pe parcursul celor sase luni de evolutie. In aceste conditii, utilizarea plasturilor cu silicon este mai mult decat binevenita.

Contraindicatii

Deoarece aceasta interventie este de anvergura, este nevoie de anestezie generala. Bolile grave cardiopulmonare la care exista risc anestezic reprezinta o contraindicatie pentru aceasta operatie.
 

Bolile grave dermatologice, infectioase, casexiile (tulburarea functiilor organismului, prin slabire si anemie extrema) si diabetul zaharat sunt, de asemenea, contraindicatii pentru efectuarea unei astfel de interventie chirurgicale. Pacientul trebuie informat de felul cicatricelor reziduale postoperatorii, va trebui sa inteleaga ca va ramane cu ele pentru tot restul vietii si sa consimta la aceasta.

Trebuie sa stie de asemenea ca apare uneori necesitate corectiei acestora, corectii care pot fi facut dupa sase luni de la operatie.

 

Riscurile operatiei

Imediat postoperator exista riscuri de infectie, dehiscentei plagii, sangerari masive, inflamatie importanta etc.

Riscurile la distanta sunt reprezentate de cicatrizarea patologica si denivelari locale.

Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea