Sanatate

#lifting fara bisturiu #avantaje botox #riduri botox #botox

Expertul Acasa.ro, dr Filis Demirgean: Avantajele injectarilor cu toxina botulinica

Injectarile cu toxina botulinica au devenit in ultimii ani cea mai buna alternativa la operatiile de lifting, fiind denumite generic ”lifting fara bisturiu”. Mai mult decat atat, acestea nu necesita spitalizare si nici nu lasa cicatrice pacientilor. Injectarile cu toxina botulinica reprezinta o metoda sigura si eficienta de eliminare a ridurilor. Aceasta este o substanta derivata a unei bacterii (Clostridium Botulinium) si are un efect strict local, relaxand muschii faciali si tratand atat ridurile fine cat si pe cele profunde.

Rolul toxinei botulinice este acela de a bloca impulsurile nervoase ale muschilor. Prin urmare, muschii nu se vor mai contracta si vor fi relaxati, astfel incat ridurile de expresie, cele fine sau profunde, vor disparea. Injectarile cu toxina botulinica se realizeaza cu precadere in etajul superior al fetei, insa se adreseaza si celor nazolabiale.

Interventia dureaza putin si nu este deloc dureroasa, astfel ca nu necesita anestezie.

Cand se vor vedea rezultatele?

Spre deosebire de injectarile cu acid hialuronic, al caror rezultat se observa pe loc, la cele cu toxina botulinica incep din a doua zi a interventiei. Starea de relaxare a muschilor se produce incepand din ziua a doua sau a treia, iar dupa o saptamana se instaleaza complet.

Cat dureaza rezultatul?

De regula, dupa prima injectare, rezultatul dureaza intre 3 si 6 luni, iar dupa aceasta perioada ridurile revin si injectarea trebuie repetata. Dupa cea de-a doua injectare, rezultatul poate tine mai mult, intre 6 si 9 luni. Deja la a treia interventie, rezultatul se poate prelungi pana la 1 an.

Din experienta de lucru cu atatea produse pe baza de toxina botulinica, recomand drept prima optiune produsul Bocouture, din gama Merz. Este un produs nou pe piata din Romania si se distinge de celelalte prin faptul ca este foarte bine purificat. Din procesul de productie al acestei substante a fost excluse proteinele, fiind certificat faptul ca in acest fel sunt asigurate rezultate de lunga durata (injectarile se repete dupa cel putin 9-12 luni), iar riscul de aparitie al reactiile adverse este redus la minimum.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Filis Demirgean

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea