Sanatate

#concediu la mare #bagaj vacanta #lotiuni protectie solara #dermatocosmetice

Expertul Acasa.ro, dr Dana Maria Bratu: La plaja fara grija arsurilor solare! Iata ce ar trebui sa contina bagajul de vacanta!

Desi asteptam cu nerabdare concediul la mare, este esential sa pregatim pielea pentru un bronz sanatos, fara sa ne expunem riscurilor expunerii excesive la soare.Ce e de facut inainte de plecare?

Hidratare

Vara, prin transpiratie pierdem o cantitate importanta de apa, pe care o suplinim prin cresterea aportului de lichide si consumul de fructe bogate in vitamina C. Dusurile fierbinti deshidrateaza suplimentar pielea, de aceea este bine reglam apa la o temperatura confortabila, insa nu prea ridicata. Cremele hidatante utile in aceasta perioada au o consistenta fluida, sunt lejere si nu incarca pielea.

Microdermabraziune

Pentru obtinerea unui bronz uniform, se pot realiza cu una-doua saptamani inainte de expunerea la soare cateva sedinte de microdermabraziune. Aceasta procedura exfoliaza stratul superficial de celule de la suprafata pielii si permite o mai buna penetrare a radiatiilor utraviolete, iar cele de tip UVA sunt responsabile de pigmentarea (bronzarea) pielii.

Dermato-cosmetice

Achizitionati din timp produsele dermato-cosmetice esentiale oricarui bagaj de vacanta: crema cu ecran solar, apa termala, lotiune after-sun, balsam de buze, spray de protectie pentru par! De multe ori, din cauza grabei sau a entuziasmului crescut, uitam acasa produsele necesare si suntem nevoiti sa le achitionam de la chioscurile de pe plaja, facand abstractie de slaba calitate a acestora. Nu subestimati nevoia de hidratare si de protectie solara a buzelor pentru ca exista o forma de cancer cutanat (Carcinom spinocelular) ce se dezvolta frecvent la acest nivel.

Haine cu protectie UV

In cazul in care luati si copiii in vacanta, asigurati-va ca au haine adecvate (lejere, insa care sa acopere o arie cutanata cat mai mare). Exista anumite hainute cu protectie speciala impotriva radiatiilor ultraviolete! Pentru sugari, recomand utilizarea cremelor minerale de protectie solara care contin dioxid de titan sau oxid de zinc, ingrediente ce formeaza o pelicula impermeabila la suprafata pielii si reflecta razele soarelui.

Cu bagajul complet, va astept sa cititi urmatorul articol legat de modalitatile de evitare ale arsurilor solare si atitudinea corecta de ingrijire a acestora in cazul in care nu le-am putut evita.

Date de contact:
Dr. Dana Maria Fatu

Medic dermatovenerolog
Tel: 0732.99.00.50; 0732.99.00.51

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Dana Maria Fatu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea