Sanatate

# toxina botulinica hipersudatie #hipersudatie #transpiratie excesiva

Expertul Acasa.ro, dr Dana Maria Bratu: Terapia moderna a transpiratiei excesive

Transpiratia este un proces natural al organismului uman prin care isi regleaza temperatura corpului. Cand temperatura din mediul exterior este mai ridicata, glandele sudoripare secreta un lichid clar, care se evapora si astfel ne protejeaza impotriva incalzirii intense.

Transpiratia apare si in urma efortului fizic sau in conditii stresante, emotionante.

Hiperhidroza sau transpiratia excesiva este o afectiune in care glandele sudoripare sunt stimulate exagerat, iar aceasta problema este stanjenitoare pentru majoritatea pacientilor. Dusurile frecvente, purtarea hainelor largi precum si achizionarea de antiperspirante costisitoare nu ofera rezultate satisfacatare, motiv pentru care multi dintre cei care au aceasta problema ajung sa se izoleze social. Aproximativ 3% din populatia planetei sufera de hiperhidroza.

Fie ca vorbim despre transpiratia la nivelul axilelor, la nivelul palmelor sau talpilor, un consult dermatologic va stabili cauza aparitiei transpiraiei excesive si se va stabili un plan de tratament.

Terapia moderna si eficienta a hipersudoratiei presupune injectarea de toxina botulinica la nivelul zonelor “tinta”, iar aceasta va bloca activitatea glandelor sudoripare. Procedura dureaza aproximativ 20 de minute si se poate efectua la nivelul axilelor, palmelor si plantelor (talpilor). Injectarea este usor dureroasa, motiv pentru care se aplica o crema anestezica in prealabil.

Efectul se instaleaza in 3-10 zile iar durata de actiune este de aproximativ 6 luni, asemanator cazului in care injetam toxina bolutinica in ridurile fruntii.

Sursa foto: guidetranspiration.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Dana Maria Fatu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea