Sanatate

# hidratare piele #ingrijire piele #demachiant #dermatocosmetice

Expertul Acasa.ro, dr Dana Maria Bratu: Ritual de ingrijire a pielii in functie de varsta. Prioritati la 20 de ani SERIAL

Ingrijirea pielii tinere poate fi comparata cu condusul unei masini, in care trebuie sa folosim cu chibzuinta frana si acceleratia. Revistele pentru femei promoveaza imaginea pielii perfecte, iar magazinele sunt pline de produse cosmetice; din acest motiv exista tentatia de a achizitiona foarte multe produse, punand accent pe cantitate, mai degraba decat pe calitate. Si aici intervine frana sau cumpatarea.

 


Acneea este cea mai intalnita problema a pielii in a doua decada de viata, o afectiune cutanata pentru care este absolut necesar un consult dermatologic intrucat poate fi expresia unor boli inca nediagnosticate. Este inutil a aplica tot felul de creme antiacneice fara a trata factorii cauzatori ai
problemei.


Un accent deosebit ar trebui sa se puna pe preventia imbatranirii premature a tenului. Evitarea fumatului, a sedentarismului si adoptarea unui stil de viata sanatos prin dieta si sport vor conferi pielii stralucire, luminozitate.

Orice femeie trebuie sa-si creeze o rutina zilnica de ingrijire a pielii, iar cea mai importanta parte este curatarea tenului in profunzime seara, la culcare. Demachierea completa urmata de curatarea cu un gel bland si aplicarea unei creme hidratante sunt metode suficiente pentru a intretine o piele sanatoasa.

Cautati doar produse dermatocosmetice, intrucat aceastea au cel mai bun profil de siguranta, iar riscul aparitiei de iritatii sau cosuri este diminuat considerabil.

Desi iubim bronzul, soarele este extrem de daunator pielii noastre. Alaturi de fumat, este unul dintre factorii care duc la imbatranirea cutanata. De aceea, vara ar trebui sa folosim creme de protectie solara cu SPF 50+ pe toate zonele expuse la soare.

O piele sanatoasa iti ofera incredere in tine, te ajuta sa socializezi, sa comunici cu ceilalti fara a fi complexata de aspectul fizic.

Sa nu uitam sa zambim! Zambetul lumineaza chipul si ne aduce o stare de spirit minunata!

Date de contact:
Dr. Dana Maria Fatu

Medic dermatovenerolog
Tel: 0732.99.00.50; 0732.99.00.51

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Dana Maria Fatu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea