Sanatate

#ingrijire 40 de ani #ingrijire piele #peeling chimic #acid hialuronic

Expertul Acasa.ro, dr Dana Maria Bratu: Ritual de ingrijire a pielii in functie de varsta. La 40 de ani ai nevoie de...

In perioada care precede menopauza are loc un declin hormonal ce influenteaza tonusul si elasticitatea pielii. In jurul varstei de 40 de ani, liniile fine se adancesc si devin riduri permanente, iar modificarile fluxului hormonal pot determina roseata si pete hiperpigmentare.

Rutina de ingrijire a pielii ar trebui sa inceapa cu o curatare cu produse mai blande, intrucat nivelul de sebum de la suprafata pielii scade, tenul fiind mai uscat. Cremele hidratante nu sunt suficiente pentru a acoperi nevoie tenului; eu recomand utilizarea produselor bogate in acid hialuronic, care atrage suplimentar apa in tegument.

Cremele care contin hidroxiacizi inlatura celulele moarte de la suprafata pielii, conferind luminozitate tenului, iar produsele ce contin antioxidanti neutralizeaza radicalii liberi - molecule care realizeaza imbatranirea prematura a pielii.

Insa, este important de precizat ca nicio procedura cosmetica practicata acasa, precum si cremele achizionate din comert nu vor face minuni.

Pentru rezultate rapide anti-aging, recomand efectuarea in sezonul rece a 3-4 sedinte de peeling chimic, realizate in cabinetele medicale specializate. In functie de rezultatele pe care le dorim, efectuam peeling superficial, mediu sau profund. Cele superficiale sunt indicate pentru uniformizarea nuantei tenului, omogenizarea texturii si atenuarea liniilor fine, iar cele medii-profunde pot indeparta petele hiperpigmentare si ameliora ridurile.

Efectele adverse sunt legate de roseata temporara a pielii si perioada de recuperare in care se observa descuamarea accelerata a straturilor superficiale cutanate, insa tratamentul este individualizat, in urma discutiei cu medicul dermatolog.

 

Foarte importanta este utilizarea produselor cu ecran solar, mai ales dupa proceduri estetice, precum peelingul chimic - intrucat exista riscul hiperpigmentarii. Cremele de protectie solara se utilizeaza in fiecare dimineata, cu 10 minute inainte sa iesim din casa, iar daca ne expunem la soare timp mai indelungat, trebuie sa reimprospatam stratul de crema la doua ore.

Nu exista tehnici sau proceduri care sa intinereasca pielea, insa cu o ingrijire continua si adecvata tipului de ten se pot obtine efecte vizibile, care sa persiste.

 

Date de contact:
Dr. Dana Maria Fatu

Medic dermatovenerolog
Tel: 0732.99.00.50; 0732.99.00.51

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Dana Maria Fatu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea