Sanatate

#abdomen plat #abdominoplastie #remodelare abdomen

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Visezi la un abdomen plat? Fa-ti o abdominoplastie!

Femeile si barbatii viseaza in egala masura la un abdomen plat si bine conturat. Din pacate, realitatea este de foarte multe ori total diferita de cea existenta in visele noastre. Si asta pentru ca un abdomen plat si tonifiat nu este deloc usor de obtinut. El trebuie lucrat si conturat inca din tinerete, dupa care trebuie intretinut prin dieta si exercitii fizice, iar aceasta ultima etapa este pe cat de indelungata, pe atat de dificila.

 

Persoanele care nu au reusit sa-si tonifice si sa-si contureze abdomenul in tinerete, care, in schimb, au acumulat un surplus semnificativ de grasime – asa-numitii colacei - nu trebuie sa dispere. Si in cazul lor, exista solutii, cum ar fi adoptarea unei diete corespunzatoare si a unui program intens de exercitii la sala, urmat zilnic. Bineinteles, in aceste cazuri va fi nevoie de multa rabdare si extrem de multa munca. Pe de alta parte, sansele ca rezultatele sa fie cele asteptate depind foarte mult de la caz la caz. Daca in ciuda efortului fizic depus, rezultale sunt nesemnificative, se poate recurge si la abdominoplastie, singura procedura care poate ajuta la obtinerea unui rezutat, ce ulterior poate fi durabil pe termen lung.

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala prin care se indeparteaza excesul de piele si grasime din regiunea mijlocie si inferioara a abdomenului, eliminand pielea incretita, in exces sau "colacelul" propriu-zis, concomitent putandu-se intari si muschii abdominali efectul fiind aplatizarea abdomenului. Este recomandata atat femeilor, cat si barbatilor si este de mare ajutor mamicilor, care au avut sarcini multiple si au muschii abdominali mult departati (asa numita dehiscenta de muschi drepti abdominali).

Persoanele care intentioneaza sa apeleze la aceasta procedura nu trebuie sa piarda din vedere faptul ca abdominoplastia este o operatie majora, recomandata persoanelor sanatoase, fara probleme grave de sanatate, cu o greutate stabila. Ar fi de preferat ca posibilii pacienti sa fie nefumatori sau sa renunte la fumat cu cel putin doua-trei saptamani inainte de a fi supusi interventiei. De asemenea, foarte important este ca abdominoplastia sa nu fie confundata cu lipoaspiratia, care presupune indepartarea excesului de grasime din diferite parti ale corpului, utilizand o canula (un tub) conectatata la o sursa de vacuum fara a ranforsa si muschii, fara a indeparta pielea, prin niste incizii foarte mici.

Inainte de a recurge la abdominoplastie, pacientii trebuie sa stie ca aceasta este o interventie de remodelare a abdomenului si nu o procedura prin care se poate obtine o scadere in greutate. In plus, rezultatele obtinute prin aceasta interventie sunt de lunga durata, daca pacientul sau pacienta adopta un stil de viata sanatos, bazat pe miscare si pe o dieta echilibrata.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Adresa: Str. Tepes Voda nr. 51, sector 2, Bucuresti sau Str. Drumul Taberei nr. 35A, parter, sector 6, Bucuresti
Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web:operatie-estetica.ro, implanturi-mamare.ro; drnitescu.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea