Sanatate

#riduri #toxina botulinica #estompare riduri #laba-gastei

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Procedurile de „stergere" a ridurilor – recomandate femeilor de toate varstele

Din ce in ce mai multe tinere, chiar si foarte tinere - de 20 de ani - apeleaza la procedurile chirurgicale de „stergere" a ridurilor ca masura preventiva. Parerile chirurgilor plasticieni sunt impartite cand vine vorba despre varsta minima la care o persoana poate apela la diferitele substante injectabile pe baza de acid hialuronic sau toxina botulinica pentru estomparea si corectarea ridurilor faciale.

 

Nu as putea spune ca cei mai multi sunt in favoarea sau impotriva acestui tip de tratament preventiv, insa pot spune cu certitudine ca, inaintea efectuarii acestui tratament, discut cu pacienta si o evaluez, ii analizez tipul de piele si miscarile mimicii, ce produc riduri.

Nu sunt de acord cu a efectua un tratament la o persoana care nu necesita acea procedura, mai ales la persoane foarte tinere, doar pentru ca pacienta solicita acest lucru.

Pe de alta parte, pot exista intr-adevar paciente tinere, cu o piele extrem de laxa si cu riduri multiple, cauzate fie de un stil de viata neadecavat, nesanatos
si fumatului, fie cu o mostenire genetica a acestor probleme. Acestea pot fi intr-adevar candidate la aceste terapii de atenuare a ridurilor, de intinerire faciala.
 

Ca linie generala, este de retinut, ca in mod normal, injectarea de toxina botulinica se incepe cel mai devreme in jurul varstei de 35 de ani. Pot fi ameliorate astfel ridurile faciale, ce apar in timp, din cauza contractiilor musculaturii din treimea superioara a fetei (frunte, radacina nasului, asa numita „laba-gastei” – ridurile perioculare).

Principiul preparatelor pe baza de toxina botulinica este urmatorul: substanta diminueaza activitatea muschilor mimicii din zona injectata. Pentru mentinerea rezultatelor optime, procedura trebuie repetata periodic, la 4-6 luni. In timp insa, injectarea are efect cumulativ, astfel ca si cand efectul se atenueaza,
ridurile nu mai revin la stadiul de la inceput. Astfel, injectarea toxinei botulinice este o varianta foarte buna pentru diminuarea ridurilor existente, precum si pentru prevenirea celor viitoare.

In prezent, exista o gama variata de modalitati nonchirurgicale si de proceduri chirurgicale de ''stergere'' a ridurilor, prin care straturile superficiale ale pielii sunt indepartate. De retinut este ca nu exista un tratament universal valabil potrivit pentru toata lumea. Singura persoana care poate stabili ce anume vi se potriveste este medicul estetician. Este recomandat ca, inainte de a opta pentru o procedura anume de atenuare a ridurilor, sa discutati deschis cu medicul chirurg ales, care va va analiza caracteristicile tenului, trasaturile faciale si mimica pentru a va face un plan individualizat de tratament. Altfel spus, in functie
de nevoile fiecarei persoane, medicul stabileste cea mai eficienta metoda de indepartare a ridurilor. In functie de caz, specialistul in chirurgie plastica poate combina diverse metode, fiecare fiind recomandata pentru a fi utilizata doar in anumite zone.

Pentru mai multe informatii despre procedurile de indepartare a ridurilor, indicatiile pre si postoperatorii va stau la dispozitie pe site-ul drnitescu.ro.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale
Adresa
: Str. Tepes Voda nr. 51, sector 2, Bucuresti sau Str. Drumul Taberei nr. 35A, parter, sector 6, Bucuresti
Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web:operatie-estetica.ro, implanturi-mamare.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea