Sanatate

#operatii estetice #chirurgie estetica #implant mamar

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Chirurgia estetica – intre asteptari si realitate

Din ce in ce mai des am auzit diverse cazuri ale unor persoane care au apelat la interventii estetice, ca sa arate cat mai aproape de idolul lor hollywoodian. Este adevarat ca prin intermediul chirurgiei estetice putem ajunge la rezultate exceptionale, dar acestea sunt influentate de mai multi factori, cum ar fi cei genetici sau experienta si indemanarea chirurgului plastician. Cu toate acestea, exista totusi o limita a asteptarilor.


Interventiile estetice iti pot imbunatati viata si pot aduce un plus in ceea ce priveste stima de sine, daca acestea sunt realizate cu masura, de un chirurg experimentat, iar persoana in cauza stie ce isi doreste si ce asteapta in urma lor.

Dr. Cristian Nitescu, medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Chirurgia estetica poate fi o solutie pentru infrumusetare si poate fi un succes, dar si asteptarile persoanelor care apeleaza la aceste interventii trebuie sa fie realiste. Este extrem de important ca persoanele care apeleaza la diferite proceduri de chirurgie estetica sa fie bine informate si sa aiba un simt realist in ceea ce priveste rezultatele acestui tip de chirurgie. Trebuie spus ca sperantele nerealiste, precum si ideile preconcepute si dorinta de a atinge perfectiunea, in pofida unor rezultate chirurgicale excelente, pot face diferenta intre un pacient fericit si multumit de viata sa postinterventie
si un pacient profund dezamagit.

Sa incepem cu ceea ce poate oferi chirurgia estetica. Pe langa corectiile si imbunatatirile aspectului diferitelor parti ale corpului, interventiile estetice ofera pacientului multumire de sine si mai multa incredere in propria persoana, lucruri ce influenteaza pozitiv viata acestuia pe toate planurile (personal, emotional, psihic, familial, socio-profesional).

Este complet adevarat ca aspectul fizic influenteaza atat modul in care o persoana este perceputa in grupul sau de prieteni si in societate, cat si felul in care persoana respectiva se vede pe ea insasi. Este dovedit stiintific ca interventia de marire a sanilor, in particular, poate produce cele mai mari schimbari in viata pacientelor. Mai exact, foarte multe din pacientele mele mi-au marturisit ca, dupa introducerea implanturilor mamare, au reusit sa-si gaseasca un job mai bine platit sau o noua relatie amoroasa. Am avut si paciente care si-au reinceput studiile dupa operatia de marire a bustului, din dorinta de a-si construi o cariera. Totusi, trebuie sa stiti ca nici o interventie estetica nu va poate repara viata, relatiile amoroase sau familale si nici nu va ofera o viata perfecta.

 

Operatiile nu sunt solutia pentru un divort, pentru neintelegeri si nici pentru persoane care sunt perpetuu nemultumite de aspectul lor, mereu in cautarea perfectiunii.

 

Rezultatele chirurgiei estetice sunt influentate foarte mult de bagajul genetic al fiecarei persoane, asa-numitul „material al clientului”, precum si de aspectul preoperator.

Chirurgia nu iti poate oferi aspectul x sau y decat daca acesta este asemanator, ca si „infrastructura”, adica din punct de vedere al fizionomiei, al structurii osoase si al conformatiei. In plus, trebuie sa stiti ca scopul medicinei estetice este de a infrumuseta omul, de a crea o imagine frumoasa, un aspect placut. Tocmai de aceea, trebuie sa fiti deschisi la sugestiile chirurgului estetician, care sunt bazate pe asa-numitele „proportii de aur” existente, si pe experienta sa si nu sa aveti idei preconcepute in ceea ce priveste marimea bustului sau a buzelor, de exemplu.

Excesele de orice fel, numarul mare de operatii estetice pot avea exact efectul opus celui scontat: pot transforma o persoana atragatoare intr-una hidoasa sau duc la o imagine ce frizeaza ridicolul.

Eu consider ca interventiile estetice iti pot imbunatati viata si pot aduce un plus in ceea ce priveste stima de sine, daca acestea sunt realizate cu masura, de un chirurg experimentat, iar persoana in cauza stie ce isi doreste si ce asteapta in urma lor.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Adresa: Str. Tepes Voda nr. 51, sector 2, Bucuresti sau Str. Drumul Taberei nr. 35A, parter, sector 6, Bucuresti
Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web:operatie-estetica.ro, implanturi-mamare.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea