Sanatate

#chirurgie plastica #expert acasa.ro cristian nitescu # chirurgie estetica bucuresti

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Beneficiile pentru sanatate ale operatiilor estetice

Din ce în ce mai multe persoane apelează la diferite operaţii estetice pentru a arăta şi pentru a se simţi mai bine, dar şi pentru a avea o viaţă mai împlinită şi mai fericită. Am putea spune că societatea exercită chiar o anumită presiune asupra indivizilor în acest sens.

Revistele prezintă modul în care vedetele plătesc sume enorme de bani pe diferite intervenţii chirurgicale de înfrumuseţare, în timp ce media, precum si majoritatea site-urilor de socializare sunt inundate cu poze retuşate, ce infatiseaza perfectiunea, tocmai pentru a ascunde eventualele defecte.

Această tendinţă din ce în ce mai puternică spre modificarea înfăţisării prin diferite tehnici ce ţin de chirurgia estetică poate fi observată peste tot în lume. Ce-i drept, în unele zone se observă chiar un interes foarte mare pentru proceduri estetice din ce în ce mai complexe. Iar acest lucru demonstrează că oamenii din zonele respective sunt mult mai deschişi spre tot ce este nou şi inovator.

Se ştie deja că intervenţiile de înfrumuseţare ajută persoanele să-şi regăsească încrederea în propriile forţe, îmbunătăţind atăt modul în care fiecare se vede, cât şi modul în care aceştia sunt percepuţi în grupul de prieteni, colegi etc. Trebuie menţionat însă că pe lângă aceste motive ce ţin pur de aspectul fizic, există şi o serie de multe alte argumente practice de care trebuie să se ţină cont atunci când se aleg anumite proceduri. De exemplu, operaţia de întinerire a pleoapelor nu are doar un efect spectaculos asupra fizionomiei feţei, ci îmbunătăţeşte vederea. În plus, multe femei apelează la operaţia de micşorare a sânilor pentru a reduce durerea de spate sau de gât, îmbunătăţind astfel calitatea vieţii lor. Rinoplastia asociata cu tratamentul deviatiei de sept amelioreaza probelemele respiratorii si sforaitul. Mai mult, persoanele care optează pentru intervenţii rapide de reducere a greutăţii, cum sunt bypass-ul gastric şi liposucţia, iau această decizie pentru a reduce riscul mai multor probleme de sănătate (afecţiuni cardiovasculare sau diferite forme de cancer).

Majoritatea oamenilor văd operaţiile estetice doar ca pe un instrument de îmbunătăţire a fizionomiei sau de retuşare a anumitor defecte corporale. Şi au mare dreptate, însă pierd din vedere faptul că procedurile estetice pot ameliora sau ţine la distanţă şi numeroase alte probleme de sănătate. Astfel, recomand fiecărei persoane care doreşte să apeleze la anumite intervenţii chirurgicale de înfrumuseţare, din orice motiv, să discute mai întâi cu medicul estetician ales pentru a vedea exact ce tip de procedură i se potriveşte cel mai bine. Pe baza discuţiei respective, chirurgul estetician va putea să stabilească planul de tratament chirurgical personalizat.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale
Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web:operatie-estetica.ro, implanturi-mamare.ro.

Dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii despre orice tip de intervenţie chirurgicală, nu ezitaţi să mă contactaţi şi pe site-ul  www.drnitescu.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea