Apa trebuie sa fie cat mai pura. Este extrem de important sa bem cat mai multa apa, la temperatura camerei pentru a se armoniza cu temperatura corpului. Nu se bea apa din frigider, diferenta mare dintre temperatura corpului si a apei baute poate crea adevarate socuri pentru organele interne din sistemul digestiv in special stomac.
Iata o schema recomandata pentru consumul zilnic al apei, cantitate minima, pentru o persoana cu o greutate normala:
*In cazul meselor abundente se consuma doua pahare cu apa inainte de masa. In timpul de 30 minute dintre bautul apei si masa propriu-zisa nu se bea si nu se mananca nimic. In timpul verii se consuma pana la 3-4 litri de apa zilnic.
Celelalte lichide (ceai, sucuri) se pot bea suplimentar acestei scheme, ele contin apa, dar nu sunt apa pura. Subhidratarea cronica a organismului duce la instalarea alergiilor, artritei reumatoide, oboselii cronice, hipertensiunii, constipatiei, problemelor renale etc.
In timpul meselor nu se bea apa. Bautul apei in timpul mesei dilueaza acizii si enzimele stomacale ce ajuta la procesarea optima a nutrientilor din hrana.
Daca nu bem suficienta apa in timpul zilei, in organism se creeaza un deficit de sucuri gastrice care limiteaza sau ingreuneaza digestia. Chinezii beau ceai sau apa calda dupa masa pentru a ajuta digestia, in special daca alimentele consumate au fost mai grase.
Apa se bea si in scop terapeutic, pentru ameliorarea sau chiar vindecarea unor afectiuni: constipatie, detoxifierea organismului, diabet, hipertensiune, reumatism, anemie, ameteli, pietre la rinichi, migrene, dureri de cap etc., pentru fiecare dintre acestea existand o perioada de cura.
Date de contact:
Claudia Radu
terapeut
tehnician maseur
spa trainer
Telefon: 0745-468.225
E-mail: claudiaradu.mail@gmail.com
Web: nerolilife.com