Sanatate

#personal training #antrenament individual #antrenament colectiv

Expertul Acasa.ro, Cesar Bitlan: Antrenament individual sau de grup?

Orice individ se deosebeste de restul prin scopul personal pe care il urmeaza. Este foarte important ca atunci cand incepi sa depui eforturi pentru a atinge un anumit scop sa vizualizezi si sa planifici in pasi marunti tot acest drum catre succes. De ce am adus in discutie acest aspect al individualitatii? Pentru ca este cel mai bun reper in a compara aceste doua activitati, respectiv personal training-ul si clasele de grup.

 
Clasele de grup aduna la un loc persoane cu scopuri diferite, cu un nivel de pregatire de inceput diferit, cu o capacitate de a progresa diferita etc. Desi aceste clase au fost, sunt si vor fi eficiente, ele nu vor putea avea un impact la fel de productiv pentru toti participantii. Am avut clienti care au apelat la serviciile mele dupa ce au renuntat, in incerarea de a-si schimba forma fizica, participand la clase de grup, deoarece programele de antrenament nu erau tocmai potrivite pentru ei ca indivizi.
 
Trebuie inteles: sunt persoane pe care programele de grup se muleaza perfect si persoane care nu au norocul acesta.  Avantajul claselor de grup vine din alta directie: motivatia. Cand lucrezi umar la umar cu alte 15-20-30 de persoane sau mai mult, vezi exact care iti este nivelul, vezi exact cat de capabili sunt cei care au aproximativ aceeasi forma fizica comparativ cu tine, vezi cum se descurca cei mai pregatiti participanti si care este nivelul maxim si devii constient de faptul ca trebuie sa evoluezi si sa devansezi “concurentii”. 
 
Cu toate acestea, este foarte greu ca un instructor de grup sa urmareasca executiile a 30 de persoane simultan pentru ca acestia sa lucreze la capacitate maxima de eficienta pe tot parcursul clasei.
 
In concluzie, clasele de grup au avantajul unui cadru motivant de lucru, dar dezavantajul utilizarii aceluiasi tip de antrenament pentru indivizi diferiti.

Personal training-ul ofera atentie maxima individului si izoleaza conditia acestuia impreuna cu scopul sau. Indifirent de conditia fizica pe care o ai si indiferent de scopul pe care vrei sa il atingi, un  personal trainer bun este obligat sa iti creeze cel mai productiv drum catre reusita. Ba mai mult, o sedinta de personal training poate decurge adaptand o clasa de grup la necesitatile individului, daca acesta doreste sa se pregateasca pentru o clasa de grup careia nu i-a facut fata in trecut.

In concluzie, personal training-ul pune accent pe atentia asupra clientului, pe conditia sa reala si pe scopul sau in functie de aceasta conditie, spre deosebire de clasele de grup care unifica totul intr-un scop colectiv.

Sursa foto: ymcatwincities.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cesar Bitlan

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea