Sanatate

#epilare definitiva # cum sa ma epilez # foliculita #elos

Expertul Acasa.ro, dr Raluca Vladuta: Solutia ideala pentru a scapa de parul nedorit

De cate ori nu v-ati confruntat dupa epilat cu pete mici, de culoare rosie si dureroase, situate la baza firului de par? Acestea sunt simptomele foliculitei, afectiune cu care se confrunta foarte multe femei.

Initial, foliculita se prezinta ca o zona rosiatica, dureroasa sau cel putin, sensibila la palpare, centrata de un fir de par sau localizata langa un folicul, urmand ca treptat sa se transforme intr-o pustula cu puroi. Foliculita este o afectiune a foliculilor pilosi produsa de Stafilococul Auriu, care colonizeaza in mod normal pielea la indivizii sanatosi, sau de fungi, in cazul persoanelor cu un sistem imunitar deficitar. Cele mai afectate zone sunt cea inghinala, a picioarelor sau axilei, iar pe timpul verii aceasta afectiune devine un adevarat chin, mai ales ca procedeul de epilare cu lama de ras sau cu ceara devine des, ceea ce poate conduce la acutizarea foliculitei.

CITESTE SI: Cum sa scapi de vergeturi pentru totdeauna 

Cea mai sigura solutie pentru aceasta problema este epilarea definitiva, care va actiona cu dublu rol: va elimina parul nedorit si va distruge bacteria responsabila de aparitia foliculitei. Daca in sezonul rece, cand nu ne expunem la soare, epilarea definitiva cu lumina intens pulsata functioneaza extrem de bine, in sezonul cald este absolut interzisa aceasta metoda de epilare pentru ca zona tratata se hiperpigmenteaza, declansand aparitia inesteticelor pete maronii.

Pe timpul verii, vă recomand să apelați cu incredere la tratamentul de epilare definitiva Motif, care actioneaza eficient asupra firelor de par nedorite si a foliculitei cu o combinatie unica de dioda laser si radiofrecventa. Unirea celor doua tehnologii determina rezultate excelente inca de la prima sedinta, remarcandu-se distrugerea foliculilor de par in proportie de 50% si ameliorarea foliculitei.

Tratamentul Motif are cel mai redus grad de durere dintre toate metodele de fotoepilare, iar ceea ce il recomanda drept o metoda revolutionara este faptul ca nu interzice expunerea la soare, este potrivit pentru toate tipurile de piele si se personalizeaza in functie de fototipul pacientului si grosimea firului de par.

 

Dr Raluca Vladuta
medic dermato-venerologie 
DermaLife
Blvd. Tomis, nr. 79-81, Constanta
Tel: 0743666222 (programari)
       0723151287
www.dermalife.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
vladuta

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea