Sanatate

#implant dentar #costuri implant dentar

Expertul Acasa.ro, dr Lucy Visinescu: Care sunt costurile unui implant dentar

Cand intrebati care sunt costurile unui implant dentar, trebuie sa aveti in vedere tratamentul complet, de la tratamentele premergatoare inserarii implantului pana la montarea coroanei pe implant, si nu doar pretul implantului dentar.

Tratamentul de inlocuire a dintilor lipsa cu implanturi dentare se face cand terenul local si general al pacientului permite aceasta, adica exista suficient os atat pe inaltime cat si pe latime si nu exista afectiuni generale care sa contraindice interventia (hemofilii, diabet necompensat, tratament cu anticoagulante, radioterapie, osteoporoza) 
 
Inaintea interventiei se igienizeaza si asaneaza cavitatea bucala, pentru a nu exista focare de infectie care sa compromita implantul. Aceasta presupune detartrajul si periajul profesional, tratarea cariilor si a parodontopatiilor si extractia resturilor dentare nerecuperabile. Costurile acestor proceduri incep de la 100-250 RON pentru o  igienizare si pot urca in functie de gravitatea afectiunilor dento-parodontale la cateva mii de RON.
 
In procesul de inserarea a implantului, atunci cand nu exista suficient os, poate fi necesara aditia de os mineral sau os animal liofilizat si aplicarea unei membranei resorbabile, procedeu care ridica costul interventiei cu cel putin 1.000 euro si uneori o temporizeaza trei, sase luni.
 

In Romania, implantul - la jumatate de pret 

Costul propriu-zis al implantului dentar variaza de la 300 euro/implant in cabinetele din provincie pana la 1.000-1.500 euro/implant in clinicile de lux, in cazul unor implanturi de ultima generatie puse de specialisti implantologi de renume, cu un portofoliu cazuistic bogat si specializari internationale.
In tarile vest-europene, pretul se duce spre 3.000 euro/implant, iar in SUA si Canada un tratament pe implanturi poate atinge usor 30.000 de dolari.
 
Atunci cand implanturile sunt inserate in zona frontala, necesita protezare provizorie atat pentru fizionomie, cat si pentru conformarea naturala a gingiei si formarea papilei interdentare cu rol estetic. Astfel, la pretul bonturilor protetice care se infileteaza pe implant se adauga pretul coroanelor provizorii, aproximativ  20 euro/coroana.
Bonturile protetice  pot fi metalice sau ceramice, cele ceramice fiind recomandate in special in zona frontala unde primeaza fizionomia, si costa in jur de 250 euro, spre deosebire de cele metalice care costa pana in 100 de euro.
 
Garantia longevitatii
 
Coroanele protetice confectionate pe bonturile protetice inserate in implanturile dentare pot fi metalo-ceramice, cu costuri intre 150-300 euro si integral-ceramice costand 400-1.000 euro, pretul depinzand de calitatea ceramicii, metalului, zirconiului din care sunt confectionate, de pretul manoperei. Un protetician si un tehnician bun vor fi mai scumpi, iar cei de renume international vor avea preturi pe masura. Si totusi preturile sunt justificate. O ceramica buna este greu de deosebit de dintii naturali si se va sparge mai greu, zirconiul este foarte bine tolerat de mucoase si organism chiar si de persoanele cu predispozitii alergogene, iar o lucrare protetica corect executata este garantia longevitatii implantului in cavitatea bucala.
 
Aceste repere de ordin de marime si imaginea de ansamblu a tratamentului pe implanturi va va permite o evaluare veridica.

Date de contact:

Tel: 0744 68 76 65

E-mail: lucy.visinescu@gmail.com

Web: ddsdental.ro

Sector 1, Bucuresti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
lucy visinescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea