Sanatate

#salata de sezon #salata sanatoasa #salata

Expertul Acasa.ro, nutritionist Liana Contiu: Cum arata salata perfecta

Salatele sunt mancaruri rapide, sanatoase si ne ajuta sa ne pastram silueta. Sunt hranitoare si sunt o alegere potrivita pentru un pranz sau o cina mai ales in sezonul cald.  Daca sunt preparate cu alimente corespunzatoare sunt adevarata sursa de energie.
 

Ce trebuie sa contina o salata?

Vegetale proaspete si de sezon. Profitati de varietatea de legume pe care le gasiti in piete. Cumparati doar cantitati pe care le puteti consuma rapid pentru a evita sa le tineti mult timp in frigider. Ce e important e sa spalati intodeauna produsul inainte de consum.
 

  • Alimente cu aport de proteina cum ar fi: carne, peste, oua sau branzeturi sau proteina vegetala  (ciuperci, mazare, naut, fasole etc.).
  • Grasimi sanatoase: fructe oleaginoase,  avocado,  seminte etc.
  • Condimente din plante aromatice


Incercati ca sa evitati sosurile sau sa incercati sa folositi un sos de iaurt cu condimente (busuioc, oregano etc.). Nu folositi multe ingrediente, pentru a nu consuma mai multe calorii decat este nevoie. Si cel mai important e sa ne pregatim salatatele acasa, nu sa le comandam de la diferite restaurante pentru a avea controlul asupra calitatii si cantitatii ingredientelor. Dupa cum se stie, salatele din meniul restaurantelor sunt adevarate bombe calorice.

Sugestia mea de salata:


Pentru ca este post am ales o salata fara proteina animala, dar bogata in fibre si proteine valoroase de origine vegetala (fasolea): salata de fasole cu seminte si legume.

Ingrediente: fasole boabe fiarta, ceapa, morcov, salata verde, o lingura de mix de seminte (seminte de in, chia, bostan, floarea soarelui); o lingura de ulei de masline.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Liana Contiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea