Ingrediente:
250 g Quinoa
1,5 kg cartofi
Sos:
- o cutie smantana vegetala
- o lg fulgi de drojdie
- o mana de frunze de busuioc
- o lingurita turmeric
- doi catei de usturoi
- o ceapa medie
- sare de Himalaya dupa gust
- apa
- seminte de susan
- seminte de canepa
- ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja, se scurge apa si cand sunt reci se trece la urmatorul pas.
Se fierbe quinoa cu o cantitate dubla de apa si putina sare timp de 15 minute.
Intre timp se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se asaza intr-un vas termorezistent un strat de cartofi rasi, apoi la mijloc quinoa fiarta si deasupra restul cartofilor rasi.
Sosul se prepara astfel: se blenduiesc o cutie smantana vegetala, cu o mana de busuioc, fulgii de drojdie, turmericul, usturoiul, ceapa si sare. Apoi se adauga apa asa incat sa devina ca un sos lichid. Se potriveste de sare.
Se toarna sosul peste compozitia de cartofi si quinoa, se presare deasupra seminte de susan si canepa si fulgi de drojdie.
Se da la cuptor 190 grade, timp de maxim 20 minute Cand se scoate din cuptor se toarna cu lingura ulei de masline in fir subtire peste tot.
Maria Varga
Nutritionist Dietetician
Adresa: Str. Circumvalatiunii nr. 20, parter, Timisoara
Telefon: 0761.944.889
Essential Academy of Nutrition for Women and Children
Adresa: Bd Mircea Eliade nr. 32, ap. 6, Bucuresti
Telefon: 0757.547.092
E-mail: maria.varga@nutritionist-dietetician.ro
facebook.com/pages/Cabinet-Nutritionist-Dietetician-Maria-Varga
Web: nutritionist-dietetician.ro