Sanatate

#expert acasa.ro #Marcel Dragus # kinetoterapeut

Expertul Acasa.ro, Marcel Dragus, kinetoterapeut

Expertul Acasa.ro, Marcel Dragus, kinetoterapeut

De 15 ani ma ocup de recuperare medicala. In ultimii 10 ani am studiat si aplicat tehnici combinate de recuperare medicala, tehnici ce vizau folosirea kinetoterapiei combinata cu fizioterapie, masaj, presopunctura, aromoterapie si reflexoterapie. Am fost si sunt preocupat de tehnici noi de recuperare in boli reumatologice, neurologice, metabolice, fiind convins de utilitatea lor in programele de restabilire a sanatatii omului. Modul in care am abordat si intervenit in reconstructia functionalitatii sistemelor umane a vizat sa micsoreze perioada de convalescenta, sa suprime durerea, sa vindece sau sa amelioreze manifestarea problemelor de sanatate.

Studii

ANEFS - 1996

Facultatea de Kinetoterapie

Specializare: Kinetoterapie si motricitate speciala 

Aptitudini 

Kinetoterapie - terapie prin miscare efectuata prin programe de recuperare medicala, care urmaresc refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional in diverse suferinte, avand doua arii de aplicabilitate – profilactica (include programe speciale de prevenire a agravarii sau de aparitie a complicatiilor in unele boli cronice) si de recuperare (urmareste - prin intermediul unor programe de exercitii fizice - refacerea functiilor diminuate, cresterea nivelului functional, realizarea unor mecanisme compensatorii in situatii de readaptare functionala);

Masaj - Shiatsu – masaj japonez, ce include tehnici cu efect decontracturant, analgezic, relaxant, de echilibrare, bazat pe presopunctura aplicata pe meridianele energetice.

Masaj – Tui Na – masaj chinezesc, ce include manevre efectuate la nivelul pielii, tesuturilor moi, muschilor si asupra incheieturilor, prin care se urmareste detensionarea musculara si articulara.

Masaj terapeutic – face parte din procedurile de recuperare medicala actionand asupra organismului prin reechilibrarea functiilor motrice, limfatice, metabolice si a circulatiei sangelui.

Masaj chiropractic - este un masaj unde se folosesc tehnici de tragere, rasucire, elongare, urmarindu-se indreptarea oaselor si articulatiilor, refacerea posturii normale a coloanei vertebrale, a bazinului, a membrelor superioare si inferioare.

Masaj anticelulitic – masaj de remodelare corporala, stimuleaza circulatia sanguina si limfatica, elimina toxinele si apa in exces retinuta in tesuturi, reface elasticitatea pielii.

Masaj reflexogen - are la baza relatia reflexa dintre un punct de pe talpa, palma, spate, ureche si un anumit organ. Prin stimularea acestor puncte reflexe se intensifica aportul de substante hranitoare, de oxigen, de enzime, hormoni, anticorpi si amplificarea procesului de eliminare a toxinelor.

Masaj limfatic - stimularea sistemului limfatic duce la eliminarea rapida a toxinelor, a lichidelor in exces, a grasimilor, prin detoxifierea organismului favorizandu-se, de fapt, absorbtia vitaminelor, mineralelor si oxigenului la nivel celular.

Electrostimularea  – este o metoda de tratament ce foloseste curenti de diferite tipuri sau lungimi de unda cu aplicabilitate in unele boli cronice, impotriva celulitei, pentru relaxare si tonifiere musculara.

Terapia cu raze infrarosii – este o procedura medicala cu efecte analgezice, antiinflamatoare, antispasmodice, vasodilatatoare, utila in boli reumatice, in unele boli metabolice, in afectiuni ale pielii si in tratamentul obezitatii.

Auriculoterapia - este o tehnica de tratament derivata din acupunctura, ce vizeaza stimularea unor puncte reflexe aflate pe ureche care au corespondenta cu toate organele sau sistemele corpului uman.

Marcel Dragus

Kinetoterapeut

Tehnician maseur

Telefon: 0745.37.51.96

E-mail:  marcel_dragus@yahoo.com

Articole scrise de Marcel Dragus

  •  
  •  
Marcel Dragus