Sanatate

#obezitate #stil de viata #calorii #fitness #fast-food #dieta dukan #curs online

Expertul Acasa.ro, instructorul de fitness Serban Blebea: Nu astepta ca obezitatea sa treaca de la sine!

Societatea actuala se confrunta cu o problema alarmanta: cresterea procentului de persoane care sufera de obezitate sau se indreapta spre acesta. Studiile confirma faptul ca, in Statele Unite ale Americii, 34% dintre adulti sunt obezi, iar 30% dintre acestia considera ca se afla in intervalul de greutate normala, conform aceluiasi studiu. Nici noi nu am scapat de obezitate si riscurile aduse de ea, doar ca romanii prefera sa o treaca cu vederea, in speranta ca nu se va ajunge la aceeasi magnitudine si, de ce nu, poate trece de la sine.

Daca esti o persoana supraponderala, nu numai aspectul tau fizic trebuie sa te deranjeze, ci, in primul rand, problemele de sanatate asociate cu aceasta conditie: tensiunea crescuta, infarct, diabet de tip 2, sindromurile metabolice (incetinirea metabolismului), cancer, artrita, apnee in timpul somnului, probleme legate de fertilitate in randul femeilor etc.

Dupa ce am identificat problema si am tras un prin semnal de alarma, hai sa vedem ce este de facut si care sunt obiectivele principale pentru a trata aceasta afectiune.

Stilul de viata, principalul vinovat

In primul rand trebuie sa modificam stilul de viata al persoanelor supraponderale. Tine minte: nu trebuie sa ajungi la obezitate ca sa iei masuri! Stilul de viata este principalul responsabil pentru problemele tale. Ia o mica pauza de la stresul zilnic si priveste totul in perspectiva, gandeste-te la odihna, alimentatie si antrenament fizic. Nu da vina pe nimeni altcineva, nu poti spune ca un stil de viata organizat poate conduce vreodata spre obezitate.

Produsele fast-food, bombe calorice

Uite un mic exemplu.  "Mi s-a intamplat de cateva ori ca, dupa o zi grea de sala, cu cate opt-zece antrenamente legate intre ele, sa ma trezesc in postura de a nu avea nimic de mancare la indemana. In astfel de momente, prima pornire a fost sa apelez la un fast-food sau la buticul de langa sala. Dupa cateva astfel de scapari este foarte usor sa cazi in dependenta. Serviciile oferite de aceste "restaurante" sunt foarte comode si rapide. Iti poti potoli foamea in cel mult 10 minute cu niste alimente relativ gustoase. Acesta a fost si cazul meu, am comandat cate trei sandvisuri, o portie mare de cartofi mari si un pahar mare de cola, am ajuns la masa si eram pregatit sa savurez preparatele respective. Atunci am fost destul de inspirat sa intorc foaia de pe spatele tavii si sa arunc o privire: doi puisori - cate 265 kcal, un cheeseburger - 305 kcal,  portia mare de cartofi - 475 kcal, iar cola ajunge la 210 kcal. Per total, intreaga "gustare" ajungea la 1.520 kcal, putin sub metabolismul meu bazal.... Fara sa mai punem la socoteala restul meselor pe care le-am consumat in ziua respectiva, totul la o singura masa. Pentru o persoana normala, undeva in jur de 70 de kg, un astfel de meniu acopera 76% din nevoile calorice pe o zi normala (DZR). In ceea ce priveste doza zilnica de sare, aceasta era undeva in jurul a 118 % din DZR. Nu trebuie sa va mai spun ca am renuntat rapid la acea "gustare" si am ales sa mananc cand ajung acasa."

Atentie la alcool!

Stiai ca 100 ml de votca sunt responsabile pentru 256 de kcal? Cate grame de proteine poti consuma in 256 de kcal? Exact 64 de grame de proteina responsabila pentru refacerea si dezvoltarea unei musculaturi armonioase.

Sincer vorbind, crezi ca te poti limita la doar 100 ml de votca? Inmulteste acest numar cu 7 si poti afla cat de mult iti dauneaza iesirile in club: 1.700 de kilocalorii pentru o sticla de vodka. Inca vrei sa slabesti? Serios?

Slabitul, telul persoanelor care merg la sala

In cadrul jobului meu, pe langa sedintele de antrenament propriu-zise, incerc sa imi ofer sprijinul spre cat mai multe persoane prin intermediul asa-ziselor sedinte de evaluare.

Problema principala a celor care intra in sala de fitness, in proportie de 90%, este pierderea de kilograme si ajungerea la o greutate normala. Purtand discutii cu aceste persoane am observat ca se lovesc mereu de aceleasi intrebari, necunoscute legate de antrenament, nutritie si cel mai grav lucru: nu stiu de unde sa inceapa procesul de scadere in greutate.

M-am hotarat sa duc aceste discutii individuale la urmatorul nivel si sa organizez un curs online de slabit, pe care ti-l ofer tie si celor ce imi viziteaza site-ul fara nici un cost suplimentar. Desigur, probabil te gandesti ca nimic nu este gratuit, ei bine, gandeste-te la acest curs ca la o incercare de a obtine cei mai fideli si informati cititori ai vreunui site de fitness.

La ce sa te astepti in urmatoarele doua saptamani daca te inscrii?

  • iti voi trimite cate un e-mail cu informatii folositoare, legate de problema scaderii in greutate, o data pe zi sau chiar la doua zile (nu vreau sa te stresez cu prea multe informatii deodata).

  • vom aborda subiecte precum: tipurile de metabolism, adevarul despre calorii, teoria omului primitiv, antrenamentele de intensitate constanta sau HIIT, lipoliza, ce trebuie sa ai la indemana inainte sa te apuci sa tii o dieta si multe alte subiecte controversate.
  •  pe tot parcursul cursului de slabit ai acces la formularul de contact de pe site-ul fitnessantrenor.ro, unde poti sa imi pui intrebari legate de aceste subiecte.

Aplica pe www.fitnessantrenor.ro prin formularul din dreapta paginii si inscrie-te pentru a primi informatii concludente despre procesul de slabire, metode de a preveni efectul de yo-yo, analizarea dietei Dukan si chiar si un antrenament menit sa te transforme intr-un furnal de calorii... Era sa uit cea mai importanta parte, Curs de Slabit este gratuit si adresat tuturor cititorilor site-ului www.fitnessantrenor.ro.

Date de contact:

serbanantrenor@yahoo.com

0757103898

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Seban Blebea 2

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea