Sanatate

#cardio #muschi #fitness #ritm #flotari #repetari #capacitate pulmonara

Expertul Acasa.ro, instructorul de fitness Serban Blebea: Cum ne apucam de sport in noul an? Provocarea celor 4 minute

La inceput de an, cu totii suntem preocupati de noi tendinte in moda, gatit, lifestyle si fitness. In ceea ce priveste activitatea fizica, adesea este greu sa iti mentii atentia asupra unui sistem de antrenament indeajuns de mult incat acesta sa dea rezultate. Iti propun ca in noul an sa incepi cu o provocare care te va mentine pe drumul cel bun astfel incat sa vezi rezultatele muncii tale, si anume: "Provocarea celor 4 minute".

Toti cei implicati au avut pana acum rezultate senzationale, ceea ce demonstreaza ca sistemul functioneaza. Totul se rezuma la executarea a cat mai multor flotari intr-un interval de 4 minute. Daca obosesti rapid nu este nicio problema, ia o pauza, relaxeaza muschii si continua.

Scopul unui antrenament eficient este sa impingi muschiul respectiv pana la limita de epuizare, pana cand nu mai poti executa nici o repetare intr-un mod controlat. "Provocarea celor 4 minute" te va ajuta sa indeplinesti exact aceasta conditie, in timpul in care fierbe apa pentru cafea.

"Nu am timp astazi, sunt prea ocupat azi" nu este o scuza valabila pentru evitarea aceastei provocari.

Ce trebuie sa stii despre flotari?

  • Flotarile activeaza atat muschii trenului superior, cat si abdominalii si lombarii.
  • Flotarile executate intr-un tempo ridicat stimuleaza foarte mult sistemul cardio-respirator, ceea ce se traduce prin arderea unui numar considerabil de kilocalorii.
  • Poti obtine un antrenament complet doar executand variatii ale flotarilor. Acestea cresc forta, capacitatea pulmonara, rezistenta la efort, dar si aruncarea specifica sporturilor ca baschetul sau  handbalul.
  • Cu cat picioarele vor fi mai ridicate in comparatie cu bratele, cu atat flotarea va fi mai dificila. Incearca flotarile cu varfurile pe o bancuta.

Participa si tu incepand de astazi la "Provocare celor 4 minute" si inregistreaza-ti rezultatul pe http://fitnessantrenor.ro/provocarea-celor-4-minute-antreneaza-te-ca-un-barbat/

 

Date de contact:

serbanantrenor@yahoo.com

0757103898

www.fitnessantrenor.ro

  •   2013-01-11
  •  
  •   comentarii
Seban Blebea 2

Articol scris de

Serban Blebea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din sanatate

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii