Sanatate

#apetit #mirodenii #slabit #farfurii # portii

Expertul Acasa.ro, Florentina Opris: Tineti apetitul in frau!

Da, doamnelor, este adevarat, pofta vine mancand! Penru a nu va confrunta cu probleme estetice neplacute, va sfatuiesc sa tineti cont de cateva trucuri alimentare si sa faceti miscare.

In prima faza, este indicat sa reduceti portia obisnuita de mancare cu o treime. Inainte de masa, beti un pahar de apa sau suc de rosii.

Mancarea pusa intr-o farfurie albastra, de dimensiuni mai mici, va va face sa mancati mai putin.

Mestecati de cel putin 30 de ori fiecare imbucatura, intrucat creierul inregistreaza senzatia de satul dupa 20 de minute. Inainte sa intrati in supermarket, asigurati-va ca aveti un mar la voi pentru a nu face cumparaturi in exces din cauza foamei.

Condimentele de genul piper, boia, ardei iute ascut senzatia de foame. Inlocuiti-le cu moirodenii precum busuioc, rozmarin si cimbru, proaspete sau uscate.

Mancati fara a va uita la televizor, veti fi mai concentrate asupra gustului si aspectului si va veti satura mai repede.

Faceti cel putin 20-30 de minute de miscare aeroba, care mareste secretia de hormoni ce suprima senzatia de foame. Alergati, sariti pe loc, plimbati-va. Rasul este si el un excelent exercitiu aerob.

Nu tineti in frigider alimente cu un continut mare de calorii pentru ca veti fi tentate sa le consumati.

Mai multe sugestii despre cum sa aveti un stil de viata echilibrat gasiti in cartea "Trup si suflet sanatos si frumos".

Date de contact:

Florentina Opris

Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa

E-mail: florentina@florentina.ro
Web:
florentina.ro; alegesafiisanatos.ro

facebook.com/florentina.opris

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Opris

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea