Sanatate

#stil de viata #acceptare #ganduri pozitive

Expertul Acasa.ro, Florentina Opris: Sfaturi pentru un suflet frumos (partea a II-a)

Va doresc timp. Timp petrecut langa cei dragi (si trecatori), timp sa va zambeasca sufletul, timp sa munciti cu drag. Daca nu gasiti timp pentru toate astea, mai taiati din timpul acela pe care il petreceti incruntati sau judecandu-i pe altii. Sau tinand suparari cu zilele. Sau incercand sa-i schimbati pe ceilalti, in loc sa-i acceptati asa cum sunt.

Nu trebuie sa aveti idei preconcepute, nimeni nu este cine pare a fi. N-aveti nicio idee cum poate fi viata lor. Nu va comparati viata cu a celorlalti.

Dumnezeu are grija sa va scoata in cale, pe parcursul vietii, in diferite momente, oameni care va ajuta, va invata, va indruma sau, pur si simplu, sunt langa voi pentru o perioada scurta de timp. Dupa expeditie, vedeti lumea cu alti ochi, sunteti mai intelegatoare, mai bune, mai tolerante, mai intelepte si aveti sigur alte valori.

Impacati-va cu trecutul vostru, ca viitorul sa fie unul bun si ganditi-va ca nu puteti sa alergati inainte uitandu-va inapoi.

Investiti mai degraba energia in momentul prezent. Evitati gandurile negative sau lucrurile pe care nu le puteti controla.

Fiti constiente ca viata este o scoala si ca voi sunteti aici pentru a invata. Problemele fac pur si simplu parte din curriculum-ul vostru; ele apar si dispar ca ora de algebra, dar lectiile pe care le veti invata sunt pentru toata viata.

Incercati sa faceti cel putin 3 persoane sa surada in fiecare zi.

Nu urati pe nimeni, chiar daca aveti motive.

Inventarea ceasurilor e o greseala. Timpul nu se masoara in secunde, timpul se masoara in batai de inima si doar voi il puteti face sa se opreasca sau sa alerge nebuneste.

Mai multe sugestii despre cum sa aveti un stil de viata echilibrat gasiti in cartea "Trup si suflet sanatos si frumos".

Date de contact:

Florentina Opris

Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa

E-mail: florentina@florentina.ro
Web:
florentina.ro; alegesafiisanatos.ro

facebook.com/florentina.opris

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Opris

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea