Sanatate

#stres #energie #Florentina Opris

Expertul Acasa.ro, Florentina Opris: Sa uitati de stres!

Stresul ne afecteaza pe toti intr-o mai mica sau mai mare masura. Eu am gasit cateva modalitati excelente de a ma deconecta si va sfatuiesc sa faceti si voi la fel. Am constatat ca alimentatia este foarte importanta in acest aspect. Apoi, mi-am dat seama ca, precum mintea poate influenta corpul, asa si fizicul influenteaza psihicul. Cel mai simplu mod de a elimina tensiunile este eliberarea tensiunilor acumulate. Cu alte cuvinte, faceti cat mai multe exercitii fizice.
 

Dorinta noastra de a manca foarte mult in perioada de stres se datoreaza cresterii secretiei de insulina care stimuleaza depunerea de grasime, mai ales la nivelul abdomenului.

Este obligatoriu sa se consume cat mai multa energie pentru ca starea de relaxare a corpului, sub numele de raspuns parasimpatic, sa se instaleze. Este vorba despre acel sentiment de moleseala pe care il simti in muschi dupa un efort sustinut.

Aceasta relaxare este la fel de buna pentru organism, pe cat este stresul de daunator.

Sub actiunea stresului, creierul elibereaza hormoni de stres. Unul dintre acesti hormoni, cortizonul, este un stimulator puternic al apetitului.

Pentru a compensa lipsa serotoninei, trebuie sa consumati mai multi carbohidrati cu ardere lenta (fructe, branza de vaci, albus de ou, orez, fructe uscate, paine neagra).

Daca sunteti obosite tot timpul, probabil aveti deficienta de fier, vitamina B12, iod.

Va recomand sa consumati: legume, fructe uscate oleaginoase, soia, spirulina, drojdie de bere, sare marina, alge, produse lactate.

Daca dari semne de nervozitate si hipertensiune, aveti probabil un exces de sare. Remediu: folositi-o cu moderatie.

Daca simtiti ca aveti o capacitate mentala scazuta, lipsa de coordonare motrice sau chiar depresie, trebuie sa evitati pe cat posibil bauturile alcoolice si grasimile. Apa si sucurile naturale de fructe va vor pune din nou pe picioare.

Incercati sa scapati de stres cu ajutorul sportului. Atunci cand va antrenati, eliberati endorfina si acest lucru va invioreaza.

Practicarea sportului creste productia hormonala, stabilindu-se in acest fel un echilibru intern si un tonus psihic bun.

Mai multe sugestii despre cum sa aveti un stil de viata echilibrat gasiti in cartea "Trup si suflet sanatos si frumos".

Date de contact:

Florentina Opris

Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa

E-mail: florentina@florentina.ro
Web:
florentina.ro; alegesafiisanatos.ro

facebook.com/florentina.opris

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Opris

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea