Ca sa fiti vesele, mancati portocale!
Florentina Opris
Este foarte adevarat. Continutul de substante nutritive, vitamine, minerale poate influenta starea organismului. In functie de culoare, fructele si legumele sunt mai bogate in anumiti nutrienti.
Starea fizica si cea psihica sunt influentate in proportie de 80% de culorile anumitor legume si fructe.
Daca va doriti sa fiti pline de energie, sa aveti curaj, pasiune si sa accelerati lucrurile pe care le faceti, atunci e bine sa consumati alimente de culoare rosie: mar, ardei, rosie, sfecla, ceapa rosie, ridiche, coacaze, merisor.
Inveseliti-va, invingeti-va teama si faceti ca lucrurile sa para mai usoare consumand dovleac, portocala, morcov, caisa, grapefrut, cartofi sau orice este de culoare portocalie.
Banana, pepenele galben, porumbul dulce, fasolea, ghimbirul, fiind de culoare galbena, va ofera incredere in voi, atitudine pozitiva si o minte lucida.
Alimentele de culoare verde, precum salata, castravetele, broccoli, avocado, busuiocul, va ajuta sa aveti idei noi, sa fiti echilibrate si in armonie.
Daca va doriti sa comunicati mai usor, sa fiti mai calme, sa percepeti mai usor adevarul, atunci consumati stafide, agrise si coacaze de culoare albastra.
Daca aveti nevoie de concentrare, credinta, consumul de vinete, masline, varza rosie, prune, care au culoarea violet, va va ajuta.
Strugurii, murele si afinele, datorita tentei de violet, va ajuta sa fiti inspirate si sa aveti o stima de sine crescuta.
Acum, ca stiti cum va influenteaza culorile alimentelor, ganditi-va si la alte alimente, dar tineti seama si de culoare.
Mai multe sugestii despre cum sa aveti un stil de viata echilibrat gasiti in cartea "Trup si suflet sanatos si frumos".
Date de contact:
Florentina Opris
Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa
E-mail: florentina@florentina.ro
Web: florentina.ro; alegesafiisanatos.ro