Sanatate

#exercitii fizice #tonifiere #slabit #saltea exercitii fizice

Expertul Acasa.ro, Florentina Opris: 10 minute de exercitii pe zi

Daca faceti cel putin 10 minute de exercitii fizice pe zi, veti avea un trup armonios si o buna dezvoltare a musculaturii. Aveti insa grija si la alimentatie. Urmati-ma!
 

Incepeti acest program cu o incalzire usoara, efectuand, pe loc, un joc de glezne, timp de 3 minute.

Continuati cu o alergare pe loc, pret de alte 3 minute. Faceti apoi 25 de sarituri pe varfuri, lent. Cu acestea incheiem programul de incalzire. Pentru tonifiere, intindeti-va pe spate, pe o saltea. Ridicati piciorul stang, cat de mult puteti, fara sa indoiti genunchiul. Fixati piciorul drept, ca si cum ati pedala. Aceeasi miscare si pentru piciorul drept si ramaneti cu bratele si soldurile pe saltea. Repetati de 30 de ori.

 

1 Stati culcata pe burta, cu picioarele intinse si apropiate, iar mainile departate de corp. Mentineti picioarele apropiate, varfurile intinse si inaltati-le fara sa ridicati si corpul. Executati doua serii a cate 10 ridicari.

 

2. Stati in sezut, cu genunchii indoiti, talpile cat mai apropiate de corp, palmele sprijinite inapoi pe sol. Din aceasta pozitie, duceti genunchii lateral spre stanga si spre dreapta, alternativ, pana la atingerea solului. Ridicati si coborati bazinul.

Stati in pozitia culcat pe spate cu bratele pe langa corp, palmele cat mai apropiate de sezut, indoiti picioarele astfel incat spatele si coapsele sa formeze un unghi ascutit. Ridicati bazinul, trecand in sprijin pe cap si pe calcaie. Coborati bazinul pe sol, revenind la pozitia culcat pe spate. Repetati de 30 de ori.

Bine de stiut

Apa este deosebit de importanta, fiind cel mai mare dusman al celulitei. Eu recomand, de asemenea, ceaiul verde, care arde grasimile si aduce la normal rata metabolismului vostru.
Paducelul reduce aciditatea gastrica, papadia intensifica arderile, pastarnacul este diuretic. Pepenele rosu este diuretic, pestele reduce colesterolul, are grasimi bune.
Rodiile scad colesterolul, salata verde stimuleaza metabolismul, scoicile regleaza functia tiroidiana.      

Mai multe sugestii despre cum sa aveti un stil de viata echilibrat gasiti in cartea "Trup si suflet sanatos si frumos".

Date de contact:
Florentina Opris
Realizatoare de emisiuni de sanatate & miscare
Presedinte Asociatia Pentru O Viata Sanatoasa
E-mail:
florentina@florentina.ro
Web:
florentina.ro; alegesafiisanatos.ro
facebook.com/florentina.opris

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Florentina Opris

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea