Sanatate

#alimente celulita #celulita sarbatori #celulita

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Topul alimentelor care produc celulita de sarbatori

Esti constienta ca exista multe alimente care dauneaza siluetei noastre si care duc la ingrasare si mai ales ca in perioada sarbatorilor de iarna nu prea tinem cont de sfaturile dietetice ori pentru ca suntem foarte pofticioase ori pentru ca ne bazam ca pana la primavara mai e ceva vreeme si putem camufla kilogramele in plus cu haine groase!

Dar trebuie sa stii ca unele dintre acestea produc celulita in exces indiferent ca esti slaba sau mai plinuta si daca aceasta avanseaza in cateva luni, in primavara va fi mult mai greu de eliminat! Asadar, acorda mai multa atentie consumului de alimente mai jos mentionate:

  1. Consumul zilnic de minim 2 l de apa- element indispensabil pentru procesele metabolice si de dezintoxicare;

  2. Consumul de proteine animale intr-o cantitate mult superioara fata de cele vegetale, care sunt in schimb mai bine tolerate si mai usor asimilate de organism, asadar atentie la proportiile din farfurie, 1/3 carne si 2/3 legume!!! Asadar atentie la masa festiva!
  3. Consum sarac de fibre vegetale, indispensabile functiilor intestinale, asadar da fuga la un Plafar si ia-ti tarate, diverse seminte care iti vor ajuta tranzitul intestinal, alimente pe care le poti folosi la micul dejun pentru un organism sanatos inclusiv in aceasta perioada!
  4. Consum de alimente saracite de vitamine si de fitofermenti prin procese grabite de maturizare si sterilizare, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra fructe si legume proaspete chiar daca este iarna! Intotdeauna exista si cele de sezon proaspete!
  5. Cafeaua in exces este un inamic si nu un aliat, nu doar ca duce la insomnia si agitatie insa duce si la aparitia celulitei!
  6. Sucurile trebuie consumate si ele cu atentie chiar daca sunt naturale, astfel incat sa nu facem un exces caloric! Cat despre cele carbogazoase, nu mai facem nicio atentionare, deoarece presupunem ca sunt interzise deja la masa de Craciun!
  7. Alcoolul ar trebui consumat cu atentie mai ales daca mesele sunt copioase, insa un pahar de vin sau doua vor ajuta la digestie!

Ai grija de corpul tau si interior cat si exterior si nu neglija sedintele de masaj anticelulita, minim 2 sedinte/ saptamana de intretinere. 

Sursa foto: pinterest.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elisabeta Ratiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea