Sanatate

#legume #fructe #dieta #slabit #dieta de toamna

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Dieta de toamna - beneficii multiple, sacrificii putine

Toamna este o perioada foarte buna pentru a-ti schimba regimul alimentar si a incerca un nou mod de viata, mai sanatos si mai apropiat de nevoile corpului tau.  Principiile dietei de toamna sunt usor de urmat si au ca punct de plecare o dieta vegetariana echilibrata, in care poti introduce sau nu, in functie de preferinte, si carnea.

 

Ideea de la care pornim este aceea ca toamna este sezonul fructelor si al legumelor, asa ca ar fi pacat sa nu profiti de aceste daruri ale naturii. Dupa cum stii, majoritatea nutritionistilor recomanda intr-o dieta fructele si legumele de sezon - daca pana acum te-ai racorit cu felii mari de pepene si te-ai indulcit cu piersici si nectarine, acum a venit momentul sa dai aceste fructe pe aroma suava a strugurilor, pe gustul imbietor al perelor ori pe gutuile amarui, al caror gust aminteste intotdeauna de aroma copilariei.

Regulile dietei de toamna

 Spuneam ca este destul de usor sa tii o dieta toamna. Totusi, sunt sigura ca vrei sa stii cam ce presupune. Iata, spre exemplu, cum ar putea arata un meniu de toamna:

  • Dimineata - cereale integrale cu lapte sau un sandwich cu ceai ori cafea.
  • Gustare - un fruct
  • Pranz - supa de pui ori legume, ghiveci de legume
  • Gustare - un iaurt
  • Cina - pui sau peste la gratar cu garnitura de legume


Atata timp cat consumi multe legume, dar si fructe, lactate, cereale integrale si proteine slabe, nu vei avea probleme nici cu sanatatea, nici cu greutatea.

In plus, daca respecti si cateva reguli (care se aplica in cazul tuturor dietelor), atunci sansele de succes sunt si mai mari.

Nu uita sa:

  •  consumi cam 8 pahare de apa pe zi
  •  eviti sucurile carbogazoase si alcoolul
  • bei multe ceaiuri din plante
  • faci sport cel putin de trei ori pe saptamana
  • te odihnesti suficient

Primul beneficiu al dietei de toamna este energia pe care ti-o ofera. Sunt aproape sigura ca de la intoarcerea din concediu ori vacanta, ai simtit ca parca nu mai ai energie deloc. Ei bine, acest lucru se va schimba in scurt timp.

 Apoi, un alt beneficiu al dietei de toamna este acela ca te va ajuta sa te adaptezi mai bine sezonului. Trecerea de la temperaturile caniculare la vant si ploi este resimtita din plin de organism. Aici intervine dieta insa - cu o dieta echilibrata, iti poti ajuta corpul sa se adapteze. Altfel, tranzitia de la vara la toamna isi poate pune amprenta asupra sanatatii tale.

 Cel de-al treilea beneficiu al dietei de toamna ar fi, fara doar si poate, pregatirea pentru sezonul rece. Stii cum e, in fiecare iarna, de sarbatori, cand iti faci probleme ca te-ai ingrasat de la sfarsitul verii si nu vei mai arata niciodata la fel de sexy, asa cum aratai in costumul de baie ...

Daca urmezi dieta de toamna indeaproape pe parcursul acestor luni, vei vedea ca sfarsitul anului te va prinde in forma si cu o silueta de invidiat. Totul este sa iti doresti acest lucru.

Alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta de toamna

Pentru ca trebuie sa te bucuri de toate darurile naturii, ai grija ca in aceasta perioada sa consumi cat mai multe pere, rodii, ciuperci, gutui, curmale, clementine, nuci, macese, prune si castane. Nu uita nici de struguri, mere, ardei, morcovi, fasole, vinete, sfecla, broccoli, dovlecei, gulii sau cartofi.

 Consuma-le, pe cat posibil, in stare naturala. Altfel, gateste-le la aburi ori pe gratar, pentru ca legumele sa-si pastreze cat mai multe din substantele nutritive.

 

Elisabeta Ratiu 
Consultant tratamente corporale

BETTYBLUE UNIRII
Piata UNIRII – Str. Baia de Fier nr. 10 et 1
Tel: 0213141925/ 0727 76 7008
bettybluesalon@yahoo.com

BETTYBLUE VICTORIEI
Piata VICTORIEI- Calea Victoriei nr. 204 
Tel: 0216503871/ 0733 319 447
bettybluevictoriei@yahoo.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Elisabeta Ratiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea