Sanatate

#prostata #afectiuni ale prostatei #inflamarea prostatei #remedii #matase de porumb #muguri de plop

Expertul Acasa.ro, dr. Ruxandra Constantina: Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei

In cazul afectiunilor prostatei, tratamentele naturiste vizeaza utilizarea unor plante ce mentin fluxul urinar, stimuleaza diureza, au efect antiinflamator, antiseptic si antibiotic la nivelul cailor urinare. In plus, aceste tratamente reduc simptomatologia legata de inflamarea si cresterea in volum a prostatei,  contin antioxidanti, ce contracareaza actiunea nociva a radicalilor liberi asupra organismului si previn aparitia cancerului.

Pentru prevenirea aparitiei afectiunilor prostatei, o mare importanta o are alimentatia sanatoasa, care sa cuprinda:

  • alimente ce contin zinc (stridii, seminte dovleac, radacinoase) si alte vitamine si minerale cu rol antioxidant (betacaroten, vitaminele C si E, seleniu - broccoli, varza de Bruxelles, conopida, fructe de padure, banane, mere);
  • alimente ce contin acizi grasi omega 3: peste gras (somon, sardine, ton, macrou, hering), seminte de in, susan, nuci, oua;
  • rosii, ce contin licopen;
  • cereale integrale;
  • ceapa, usturoi, praz;
  • seminte de dovleac, ulei presat rece din seminte dovleac.

In ce consta tratamentul naturist

Tratamentul naturist al afectiunilor prostatei cuprinde radacina de urzica, pufulita cu flori mici, ghimpe, matase de porumb, frunze de merisor, frunze de mesteacan, muguri de plop, fructe de ienupar, coada-calului, palmier de florida (serenoa repens)

Aceste plante se pot utiliza sub forma de:

  • ceai (infuzie combinata), se beau cate doua-trei cani/zi, cu 30 minute inainte de masa, timp de 3-6 luni;
  • tincturi simple sau compuse: se iau in general 15-20 picaturi, de 3 ori/zi, diluate in 50 ml de apa, intre mese, timp de aprox 14-30 zile.
  • capsule de contin asocieri din plantele expuse mai sus plus ulei esential lavanda, de cimbru, extracte de licopen, de dovleac, de ghimbir, de fitosteroli, de broccoli, de ceai verde, kelp, maca, ginseng, ulei de peste.

Produsele stupului (polen, tinctura propolis) sunt si ele utile. 

Se poate administra si extract gemoterapice din muguri de coacaz negru, mladite de sequioa, mladite de merisor, in cure periodice, timp de doua luni.

Reflexoterapia este si ea benefica, efectuata o data/zi sau la doua zile,  cate10-12 sedinte sedinte. Aceeasi recomandare este valabila si pentru acupunctura, in general zece sedinte.

Afectiunile prostatei sunt reprezentate de:

  • inflamatia glandei (prostatita): poate fi provocata de cele mai multe ori de o infectie bacteriana transmisa de obicei pe cale sexuala (apar dureri perineale, tulburari urinare, diminuarea capacitatilor sexuale, uneori febra) de infectie cu chlamidii si mycoplasme;
  • inflamatia dureroasa a prostatei (prostatodinia), care nu este asociata cu o infectie, ci cu un stil de viata stresant;
  • hipertrofia benigna de prostata: apare in majoritatea cazurilor in jurul varstei de 50 ani, cu o incidenta maxima dupa varsta de 60 de ani. Este cauzata de cresterea secretiei de dihidrotestosteron (DHT) in organism, care determina marirea in volum a prostatei, cu aparitia simptomatologiei la nivel urinar (mictiuni frecvente, in cantitati mici, zi si noapte, dar in special in a doua jumatate a noptii; urinarea dureroasa, dificila, cu efort, senzatia de golire incompleta, jet slab, mergand chiar pana la retentia completa sau incompleta de urina, cu acumularea de urina in rinichi si infectie renala care poate determina chiar insuficienta renala) si tulburari de dinamica sexuala.
  • cancerul de prostata

Factorii favorizanti sunt reprezentati de: consumul exagerat de alcool, a bauturilor ce contin cafeina, a zaharului, fumatul si constipatia.

Dr Ruxandra Constantina

medic specialist medicina familie, competenta apifitoterapie, biorezonanta, iridologie

Cabinet consultanta naturopata: drconstantinaruxandra.ro
Telefon: 0733.299.355.
med-as.ro

Telefon: 0219232

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ruxandra Constantina