Sanatate

#plante chisturi ovariene #remedii chisturi ovariene # chisturi ovariene #gemoterapie

Expertul Acasa.ro, dr. Ruxandra Constantina: Remedii in caz de chisturi ovariene

Tot mai multe femei se confrunta cu prezenta chisturilor ovariene, formatiuni benigne care pot fi descoperite de multe ori intamplator la o ecografie abdominala sau tranvaginala; ele pot determina tulburari ale ciclului menstrual, tulburari de fertilitate; cele de dimensiuni mari  se pot rasuci sau se pot rupe si atunci apar dureri vii care reprezinta o urgenta medicala. 

Terapiile naturale au efecte excelente, cu conditia  sa fie administrat e de catre un medic apifitoterapeut, combinatiile, dozele ca si perioadele de timp trebuie strict stabiliate de catre acesta; in caz contrar, efectele pot fi exact inverse celor dorite.  Atrag atentia asupra acestui lucru deoarece am avut paciente care au urmat tratamente naturiste recomandate de  catre cosmeticiana (?!) la care urmau terapii pentru ten. 

In caz de chisturi oavariene, se utilizeaza plante cu efect de echilibrare a raportului estrogen-progesteron) si de  reglare a ciclului menstrual – zmeur, vitex agnus castus, lemn-dulce, salvie, dongquai, marar,  in paralel cu plante cu efecte tonice asupra aparatului genital femini, antiinflamatorie pelvina - cretisoara, coada-soricelului, galbenelele, urzica, branca-ursului, traista-ciobanului,  coada-racului, cimbrisor, soc.

Toate acestea se folosesc sub forma de ceaiuri, tincturi, pulbere fina sau comprimate. Deosebit de eficace este si gemoterapia, cu mladite de zmeur, muguri de coacaz negru, muguri buxus.

Se mai pot folosi supozitoarele cu rasina de brad, muguri de plop, galbenele, catina, tataneasa, propolis, 1-2/zi, , ca si baile de sezut cu infuzii de coada-calului si de coada-soricelului (cate 20-30 de minute seara, la culcare). 

Alimentatia este importanta, reduceti consumul de produse de origine animala care contin, de cele mai multe ori, un procent ridicat de hormoni (carne pui, lapte si derivate), alimente si bauturile din comert ce contin multi conservanti chimici; preferati o alimentatie vie, bazata pe legume, verdeturi, fructe proaspete, cu continut ridicat in antioxidanti. 

Sursa foto: ovariancystmiraclereview.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea