Dupa atatea abuzuri culinare si alcoolice, organismul are de suferit, digestia este dificila, apar balonari, greata, arusri stomacale, constipatie; ficatul a fost suprasolicitat si apare o stare de oboseala, dureri cap, ameteli.
Ce este de facut?
- beti cat mai multa apa plata, eventual cu suc de lamaie, portocale, grapefruit si miere;
- consumati 3-4 cani de ceai verde, alb, infuzii de menta, musetel, ghimbir, care ajuta la hidratare si detoxifiere ;
- consumati supe si ciorbe de legume, acrite cu bors sau lamaie;
- consumati fructe bogate in antioxidanti si vitamine-banane, struguri, acai, papaya, rodii, fructe padure, pepene, mere; fructe oleaginoase - mango, avocado; fructe deshidratate
- administrati-va 3-4 zile produse ce contin enzime digestive pentru normalizarea digestiei, vitamine (complexul B, vitamina C) si minerale, ghimbir, gingseng;
- produsele stupului sunt deosebit de utile: miere, polen, laptisor matca
- consumati suc de orz verde
- consumati suc varza, cartof, morcov, care sunt alcaline si scad aciditatea gastrica crescuta
- zeama de varza, muraturile si sucul de rosii favorizeaza eliminarea alcoolului din sange. De asemenea, pentru anihilarea rapida a efectelor neplacute ce insotesc un consum exagerat de alcool, urmatoarele ceaiuri sunt recomandate: ceai verde, alb, rosu - doua-trei cani pe zi, indulcite cu miere; ceai de sunatoare, de galbenele, de menta, de cimbru, de busuioc, de ghimbir, de afin, de coada-soricelului, indulcite cu miere si cu adaos de zeama de lamaie;
- pentru a ajuta la detoxifierea si regenerarea ficatului, luati extracte naturale de armurariu in asociere cu glutation, seleniu, menta, ghimbir, schizandra, anghinare, rostopasca, papadie, N-Acetil-Cisteina, topinambur , vitamina C.
- faceti cat mai multa miscare in aer liber.