Sanatate

#meteosensibilitate #influenta vreme #meteodependenta

Expertul Acasa.ro, dr. Ruxandra Constantina: Meteodependenta, mit sau adevar?

Suntem constienti - si o simtim pe propria piele - ca suntem din ce in ce mai mult influentati de variatiile vremii! Inainte de ploaie sau furtuna devenim adevarate barometre, ne dor articulatiile, avem migrene, suntem mult mai irascibili si mai agitati; cand bate vantul, se accentueaza rinitele alergice si ne doare capul; cand presiunea atmosferica scade apar palpitatiile, tahicardia si cresterea presiunii arteriale. Cand barometrul coboara sunt favorizate durerile, colicile si contracturile musculare.

Vremea mohorata, innourata, ne face mai melancolici, mai tristi si char ne impinge spre depresie. Variatiile bruste de temperatura de la o zi la alta ne scad imunitatea, ne fac mai vulnerabili in fata infectiilor respiratorii de sezon.

Cele mai afectate si mai meteosensibile sunt persoanele suprasolicitate, care petrec mult timp la serviciu in spatii inchise, private de lumina solara, de aerul curat, care stau ore in sir pe scaun, in fata calculatorului – deci persoanele tinere, active!

Important este sa gasim intotdeauna cele mai eficiente solutii naturale care pot preveni sau diminua aceasta simptomatologie meteodependente.

Ne vine in ajutor in primul rand o alimentatie naturala si sanatoasa, deci sa profitam de bogatia de verdeturi a primaverii (urzici, spanac, stevie, lopoda, leurda etc.), salata verde, ceapa si usturoi verde – sursa importanta de vitamine, minerale, fibre, antioxidanti, clorofila, enzime.

Din pacate, chiar si aceste alimente considerate naturale nu ne mai pot asigura aportul necesar de vitamine si minerale; de aceea, in aceasta perioda de mari variatii atmosferice, cand organismul inca se simte slabit, astenic, cand incearca sa-si gaseasca un nou echilibru, este foarte important sa ne refacem imunitatea, energia fizica si psihica, rezerva de antioxidanti prin  administrarea unor suplimente care sa contina extracte naturale, in diferite combinatii care sa-si potenteze reciproc actiunea, care sa nu aiba in compozitie arome si coloranti sintetici, lactoza.

Sursa foto: treatmentaddictioncare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea