Sanatate

#echinaceea imunitate #cura naturala de imunizare #imunitate

Expertul Acasa.ro, dr Ruxandra Constantina: Cura naturala de imunizare

Niciodata nu este prea tarziu sa efectuam o cura de imunizare naturala, care sa stimuleze mecanismele nespecifice, naturale, de aparare ale organismului in fata infectiilor bacteriene sau virale.
 
Copiilor este recomandabil sa le administrati preparate gemoterapice din muguri de coacaz-negru, muguri de brad, muguri catina, muguri porumbar, mladite de maces si de afin, in cure periodice de 1-2 luni; sau suc echinaceea; sau ulei chimen negru.

De asemenea este bine sa consume siropuri si sucuri naturale (presate la rece, fara zahar) din macese, afine, catina, zmeura, citrice, struguri, o sursa naturale de vitamine si antioxidanti; ceaiurile naturale din fructe de padure, fructe exotice, citrice, mere, pere, consumate caldute, cu adaos de miere si suc lamaie sunt si ele benefice. 

Toate acestea reprezinta surse naturale de vitamine, sa nu uitam ca suplimentele vitaminice sintetice nu sunt benefice !

In cazul in care copilul a racit, este bine sa-l hidratam corespunzator (limonada, citronada, ceaiuri caldute), sa le administram  antibiotice naturale care sunt la fel de eficiente ca si medicamentele clasice, dar fara reactii adverse=este vorba de propolis, uleiuri esentiale (de menta, te-tree, cimbru, eucalipt, lamaie); la fel de eficiente sunt si extractele naturale din cimbru, muguri plop, scai-vanat, busuioc, muguri pin, de brad, flori de soc, echinaceea. 

Argintul coloidal are efecte antiseptice, antibiotice si antivirale puternice.

Pentru copii exista siropuri ce contin in amestec aceste plante si substante naturale, placute la gust si usor de administrat.
 
Tot pentru cresterea imunitatii si o dezvoltarea armonioasa fizica si psihica a copiilor se recomanda uleiul de peste.

Adultii pot urma o cura cu tinctura sau capsule de echinaceea (15-20 zile), ulei chimen negru (15-30 zile), extract de astragalus, de reishi, de  cat's claw (gheara-matei), de Amla; suplimente ce contin extracte echinaceea in combinatie cu vitamina C naturala, zinc; comprimate cu ulei peste (1 g/zi).

Foarte important este si stilul de viata: alimentatia sanatoasa, hidratare, miscare in aer liber (chiar daca temperaturile sunt mai scazute, aerul rece stimuleaza imunitatea si caleste organismul) !

Nu uitati ca aceste terapii naturale trebuie recomandate de catre un medic apifitoterapeut, in caz contrar, riscati sa perturbati echilibrul organismului!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea