Sanatate

#masaj picioare umflate #remedii picioare unflate #reflexoterapie #picioare umflate

Expertul Acasa.ro, dr. Ruxandra Constantina: Picioare umflate vara? Cele mai bune remedii naturiste care ne ajuta!

A venit vara si odata cu ea si temperaturile ridicate. Rezultatul ? Tot mai multe femei (chiar tinere) observa umflarea picioarelor (uneori si a mainilor), senzatia de picioare grele (in special la sfarsitul zilei).

Aceasta acumulare de lichide – edemul - poate aparea la persoane sanatoase, la care caldura provoca vasodilatatie si staza limfatica; sau la cele care prezinta un anumit grad de insuficienta venoasa, la care apare si senzatia de  arsura, furnicaturi, amorteli la nivelul picioarelor. Ce este de facut in acest caz?

In primul cateva recomandari simple, care insa actioneaza eficient:

  • nu petreceti multe ore in pozitie sezanda, la fiecare 1-2 ore ridicati-va si faceti cateva miscari (mers pe varfuri, pe calcaie sau miscati gleznele chiar in pozitie sezanda); NU stati picior peste picior; faceti miscare in fiecare zi (mers jos, inot, bicicleta)
  • evitati purtarea de imbracaminte si sosete stramte, pantofii ingusti si tocurile inalte, mai ales in perioada verii
  • nu faceti bai prelungite cu apa fierbinte; faceti dusuri scotiene (alternanta de apa calda/rece)
  • incercati sa renuntati la o  alimentatie bogata in sare, grasimi si carbohidrati (in special mancarurile tip fast food si semipreparatele bogate in grasimi si sare, ca si produsele patiserie si dulciurile concentrate din comert), care determina retinerea apei in organism; in schimb este bine sa aveti o alimentatie bogata in vitamine (vitamina PP, E, C), minerale (potasiu), antioxidanti, care favorizeaza eliminarea apei din tesuturi: fructe, legume proaspete, peste (somon, sardine, ton, cod, halibut): sucuri naturale (afine, citrice, ananas, sucul si apa de cocos, patrunjel, telina)
  • mentineti-va o hidratare adecvata - este gresita atitudinea celor care spera ca prin reducerea aportului de lichide se diminua edemele, efectul este exact invers; lichidele trebuie baute cu inghitituri mici pentru a fi mai usor asimilate de organism. NU toate lichidele va hidrateaza, de ex cafeaua, alcoolul, bauturile energizante sintetice va deshidrateaza!

Consultati un medic apifitoterapeut, care va va recomanda un tratament personalizat cu extracte naturale din plante cu efect vasoprotector, vasodilatator, antiinflamator si diuretic, de favorizare a microcirculatiei locale: strugurii ursului, urzica, papadie, sulfina galbena, ienupar, mesteacan, ginkgo biloba; extract de citrice, de fructe de padure, extract de strugure (resveratrol), extract castane.


Rezultate deosebite am obtinut prin utilizarea gemoterapiei combinate -extract macese, castan, gingko biloba, scoarta lamaie, timp de 2-3 luni.

La aceste terapii am asociat:
 

  • masaje locale usoare, in sens ascendant, la nivelul picioarelor cu creme si geluri ce contin plante cu actiune vasoprotectoare care ajuta la diminuarea stazei venoase si ameliorarea mirculatiei periferice:; castan, sulfina, musetel, arnica, coada-soricelului, salvie, urzica, spanz
  •  sedinte de drenaj limfatic manual, 2-3/saptamana, timp de 3-4 saptamani si reflexoterapia , care are efecte rapide si de durata, inlaturand senzatia de picioare grele, diminuand edemele de la nivel periferic si stimuland circulatia la acest nivel (cure de 10-12 sedinte, 1 pe zi sau 1 la 2 zile)
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dr Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea