Sanatate

#ata dentara #apa de gura #placa bacteriana #periuta electrica #peraj dentar

Expertul Acasa.ro, dr Lucy Visinescu: Apa de gura, mai eficienta in combaterea placii dentare decat periajul

Clatirea cu apa de gura, chiar si fara  periajul dentar asociat, scade nivelul placii bacteriene dentare si riscul de gingivita sau boli parodontale, mai mult decat periajul dentar, care curata in special suprafetele dentare, unde sunt cantonate doar aproximativ 25 % din bacteriile cavitatii bucale.

Chiar si dupa un periaj eficient, urmat de curatarea spatiilor interdentare cu ata dentara, mai raman urme de placa bacteriana la nivelul santurilor gingivale sau in zonele mai greu accesibile.
 
Clatirea energica cu apa de gura sau si mai bine utilizarea ei intr-un dus bucal curata atat suprafetele dentare, cat si mucoasele obrajilor, limbii, planseului si boltii palatine, distrugand bacteriile cariogene sau cele implicate in boala parodontala, cu diminuarea riscului de boala la nivelul cavitatii bucale.
 
 
Clatind cu apa de gura de doua ori pe zi, dimineata si seara, se reduce depunerea placii bacteriene cu pana la 26%, dupa cum arata Janice Pliszczak DDS, purtatorul de cuvant al AGD, in urma unui studiu efectuat pe 139 de persoane, dintre care 50% au folosit apa de gura de doua ori pe zi,  iar 50% -  cu apa simpla.
 
In plus, s-a constatat ca, dupa sase luni, incidenta gingivitelor de iritatie a scazut cu 30%, in grupul care folosea apa de gura.
 
Majoritatea oamenilor acorda periajului mai putin de 1 minut, cand durata unui periaj ar trebui sa fie de minim 2 minute, in cazul periutelor electrice si chiar mai mult in cazul celor manuale, ca sa nu mai spunem ca doar 2-10% folosesc ata dentara zilnic. Iata de ce clatitul cu o apa de gura recomandata de medic este atat de important pentru sanatatea oro-dentara.

Apele de gura ar trebui recomandate de medic in functie de afectiuni, pe perioade determinate de timp, pentru ca cele cu clorhexidina, cum sunt Corsodyl-ul sau Parodontax-ul, pot ingalbeni dintii, daca se utilizeaza mai mult de doua saptamani. Pentru efect antiseptic si dezinfectant se recomanda Tantum Verde si Listerin sau Sensodine, acestea din urma avand si o varianta pentru albirea dintilor.
 
Uitati de stresul dintilor galbeni si patati si zambiti fericiti, alb stralucitor in ziua nuntii voastre. Mirii verii 2013 beneficiaza la Dental Diamonds Studio de o superoferta pana la 1 septembrie: "Doua albiri dentare profesionale in cabinet, cu lampa, la pretul uneia singure pentru cei ce-si unesc destinele vara aceasta".  Detalii la numarul de telefon 0744.68.76 65 (dr Lucy Visinescu). 

Dr Lucy Visinescu

medic specialist stomatolog
 
Dental Diamonds Studio
 
Adresa: Str Alexandru Constantinescu nr 20
Sector 1, Bucuresti
 
Telefon: 0744.687.665

E-mail: lucy.visinescu@gmail.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
lucy visinescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea