Sanatate

#legume #struguri #ceai verde #fructe #alimente cancer

Expertul Acasa.ro, dr Lucy Visinescu: Alimente contra cancerului

Stiati ca un bun remediu impotriva cancerelor sunt chiar alimentele? Institutul American pentru Studierea Cancerului a demonstrat recent ca alimentele consumate corect pot lupta contra cancerului. O combinatie de legume si fructe, cu scaderea aportului de hrana de provenienta animala, in special carne, poate constitui o arma impotriva cancerului. Hrana vegetala divers colorata contine nutrienti sanatosi, care asigura necesarul organismului si mentinerea greutatii corporale, stiut fiind ca obezitatea predispune la cancer de colon, esofag, rinichi.

Incepeti cu micul dejun, din care sa nu lipseasca cerealele, produsele din faina integrala si fructele gen portocale, pepene, capsuni, care au un bogat continut de acid folic, ce previne aparitia cancerului de san, colon si rect.  Bogate in acid folic sunt si asparagusul, oul, ficatul de pui, fasolea, spanacul, precum si semintele de floarea-soarelui sau laptucile.

Nu pilulele sunt cele mai bune surse de vitamine, ci vegetalele care ni le furnizeaza in stare vie.

Renuntati la carne pe cat puteti si in special la mezelurile bogate in sare si conservanti, care favorizeaza aparitia cancerului de stomac si colonorectal.

Licopenii, cei care dau culoarea rosie a tomatelor, sunt arme redutabile impotriva cancerului. De aceea, consumul de tomate in stare proaspata sau conservata ca suc sau pasta de tomate scade riscul a catorva tipuri de cancer, inclusiv cel de prostata.

Si ceaiul verde contine ingrediente care previn si impiedica dezvoltarea cancerelor de san, colon, prostata, ficat, plaman, stomac, pancreas. Iata de ce o ceasca de ceai consumata regulat nu este un act de snobism, ci o masura de prevenire, ca sa nu mai vorbim despre stimularea digestiei si prevenirea cariilor dentare.

Strugurii contin resveratrol, cu calitati antioxidante si antiinflamatorii si cu un puternic efect anticancerigen. Nu s-a dovedit daca doar consumati in stare proaspata sau si ca suc sau vin au aceleasi proprietati, cert este ca sunt un bun remediu in toate cancerele. Insa doar consumat cu moderatie, vinul are efect curativ in cancerele orale, de esofag, ficat, de san, colon sau rect, in cantitati crescute avand efecte contrare si predispunand la cancer.

In schimb, apa scade riscul de cancer al sangelui, prin dilutia acestuia si stimularea eliminarii factorilor toxici predispozanti.

Capsunile si zmeura contin un antioxidant puternic, acidul elagic, care dezactiveaza substantele producatoare de cancer si incetineste dezvoltarea celulelor canceroase.

Afinele contin si ele antioxidanti, care lupta contra radialilor liberi ce declanseaza cancerele.

Legumele cu frunze verde inchis, cum sunt spanacul, laptucile, varza, cicoarea, mustarul, care contin fibre, vitamine din complexul B, antioxidanti si caretenoizi, sunt alimente care previn cancerele cavitatii bucale, laringelui, stomacului, pielii, plamanilor, pancreasului.

Conteaza insa si cum sunt preparate alimentele, temperatura ridicata prin frigere, coacere sau fierbere putand distruge multe din principiile active si de aceea se recomanda consumul proaspat sau stir-fry. 

Date de contact:

 

Tel: 0744 68 76 65

E-mail: lucy.visinescu@gmail.com

Web: ddsdental.ro

Sector 1, Bucuresti

  •   2013-06-06
  •  
  •   comentarii
lucy visinescu

Articol scris de

Lucy Visinescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din sanatate

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii