Sanatate

#hpv #cancer oral #depistare cancer #cancere oro-faringiene

Expertul Acasa.ro, dr Lucy Visinescu: Depistarea precoce a cancerelor orale

Depistarea precoce a cancerelor orale ar reduce semnificativ rata deceselor provocate de aceasta maladie cu o simptomatologie redusa. Cercetari recente arata ca printr-un simplu test de sange se poate depista prezenta virusului cu transmitere sexuala HPV 16, implicat in producerea a 30% din cancerele oro-faringiene.

Studiul efectuat de Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului, in colaborare cu Centrele de Studiere a Cancerului din SUA si Germania, a demonstrat riscul crescut de cancer la persoanele infectate cu HPV 16 care prezinta in sange un numar crescut de anticorpi HPV 16 E 6. Astfel s-a constatat ca 47 din 135 de indivizi detectati cu HPV 16 cu 12 ani inainte au dezvoltat ulterior cancere oro-faringiene.

De asemenea, pacientii diagnosticati prin teste sangvine cu anticorpi anti HPV 16 au sanse mai mari de supravietuire dupa diagnosticarea cancerului, spre deosebire de ceilalti, ca urmare a masurilor profilactice.

Desi HPV este cunoscut mai mult ca provocand cancerele cervicale sau ale zonei genitale, mai nou in SUA si Europa ca urmare a practicilor sexuale orale, este implicat si in cancerele oro-faringiene asociate in mod obisnuit cu alcoolismul si tabagismul.

Depistarea precoce a anticorpilor HPV permite depistarea riscului de cancer si luarea masurilor de preventie atat pentru cancerele oro-faringiene, cat si pentru cele cervicale.

Uitati de stresul dintilor galbeni si patati si zambiti fericiti, alb stralucitor in ziua nuntii voastre. Mirii verii 2013 beneficiaza la Dental Diamonds Studio de o superoferta pana la 1 septembrie: "Doua albiri dentare profesionale in cabinet, cu lampa, la pretul uneia singure pentru cei ce-si unesc destinele vara aceasta".  Detalii la numarul de telefon 0744.68.76 65 (dr Lucy Visinescu). 

 

 

Dr Lucy Visinescu

medic specialist stomatolog
 
Dental Diamonds Studio
 
Adresa: Str Alexandru Constantinescu nr 20
Sector 1, Bucuresti
 
Telefon: 0744.687.665

E-mail: lucy.visinescu@gmail.com

 

Sursa: Journal of Clinical Oncology

Sursa foto: hngn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
lucy visinescu