Sanatate

#greutatea ideala #consult nutritie #pierdere in greutate #slabit

Expertul Acasa.ro, dr Iustina Cosmina Mogos: La ce sa te astepti de la prima vizita la nutritionist

In cadrul primei consultatii de nutritie sunt cateva etape esentiale. In primul rand aflam de ce a venit pacientul la noi, care sunt simptomele pe care le prezinta si care sunt dorintele sale, motivul pentru care a intrat in cabinet. Abordarea trebuie sa fie individualizata, cu evaluarea starii de sanatate si recomandarea analizelor medicale pentru o evaluare a afectiunilor fiecarei persoane.

 

Se face un istoric al pacientului, atat al bolilor din familie (antecedente heredo-colaterale), cat si al bolilor, interventiilor chirurgicale si tratamentele administrate pacientului.

Este important sa stabilim de la inceput greutatea-tinta si greutatea ideala din punct de vedere subiectiv, esentiale in rezultatele noastre ulterioare.

Motivatia este cruciala, ea este un indicator al viitorului succes si este printre putinele elemente pe care nu le putem furniza noi, trebuie sa vina de la omul din fata noastra.

Este important ca relatia medic-pacient sa fie buna si sa fixeze tinte realiste si sanatoase, mai ales pentru pierderea in greutate.

Aspectul psihologic are, de asemenea, o mare greutate, dieta fiind personalizata si in functie de tipul de personalitate cu care ne confruntam. Medicul trebuie sa isi muleze interventia in functie de felul de a fi al pacientului.

Obiceiurile alimentare
curente trebuie atent anchetate, inclusiv climatul familial favorabil sau nefavorabil modificarii greutatii. Timpul pe care il poate dedica unui stil de viata sanatos trebuie stabilit de la inceput pentru a putea alege niste recomandari realiste si utile.

Alcatuirea unei diete personalizate inseamna multa munca de convingere, educatie medicala nutritionala, negociere si mai ales empatie. Modificarea greutatii pacientului necesita o munca de echipa, medicul se angajeaza la un parteneriat in care isi foloseste atat cunostintele medicale, cat si cele de psihologie ca sa isi poata sprijini pacientul sa ajunga mai sanatos si sa aiba o calitate mai buna a vietii.

Date de contact:
Dr Iustina Cosmina Mogos
E-mail:
iustinac@yahoo.com
Kineto Medical Health
Adresa: str. Cameliei, nr.39, etaj1;(piata Matache)
Telefon: 0746 32 74 51; 021-310.05.06

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Iustina Cosmina Mogos

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea