Sanatate

#interventii cearcane #creme ceracane #cum scap de cearcane #cercane

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Cum scapi definitiv de cearcane. Cat costa procedurile?

Zona ochilor este una din cele mai dinamice zone ale fetei. Din aceasta cauza, toate modificarile consecutive varstei si cele date de miscarea muschilor la acest nivel apar mult mai repede si sunt mult mai vizibile.

 

Particularitatile anatomice ale zonei cearcanelor (cea mai subtire piele de la nivelul fetei, muschiul din jurul ochilor cu o miscare puternica, foarte multe vase de sange) face ca sa fie greu de remodelat. De asemenea, tesuturile de la nivelul pleoapei inferioare retin o mare cantitate de apa foarte greu de drenat in mod natural.

De obicei, cremele si lotiunile obisnuite nu au niciun efect special asupra pielii, orice crema pentru zona cearcanelor va hidrata stratul superficial al epidermei. Pentru prevenire sau pentru amanarea deprecierii pielii, sunt recomandate cremele cu factor ridicat de protectie, cele care contin acid hialuronic si colagen si cele pe baza de multivitamine (A, C si E) si minerale.

Cearcanele
pot fi impartite, in mare, in doua categorii. Sunt asa-numitele pungi sub ochi, date de un exces de grasime. Acestea pot fi si ereditar dobandite si pot aparea chiar la varste foarte tinere.I n cazul acesta, singura solutie este cea chirurgicala. Eliminarea excesului de grasime de la nivelul pleoapei inferioare, cu sau fara eliminarea excesului de piele, rezolva aceasta problema. O operatie de blefaroplastie costa intre 800 si 1500 euro.
 

Celelalte cearcane sunt cele date de lipsa grasimii de la nivelul pleoapei inferioare. Acestea apar de obicei cu varsta. Deoarece pielea este foarte subtire la acest nivel, se vede prin transparenta muschiul si circulatia sangvina. De aceea, de obicei cearcanele apar mai intunecate.

In cazul in care excesul de piele nu este foarte mare, cearcanele se pot umple. Cu acid hialuronic - daca nu este nevoie de o cantitate foarte mare. Procedura trebuie repetata la 6-8 luni si costa intre 200 si 300 euro.

In cazul in care lipsa de volum este mare, cea mai buna procedura este transferul de grasime proprie. Grasimea va umple toate zona pleoapei inferioare  restabilind forma simvolumul zonei. De obicei, este nevoie de o interventie si, in unele cazuri, de un retus la 3 luni. Dar grasimea injectata ramane ani in sir in zona respectiva. Pretul variaza intre 500 si 1.200 de euro.

Daca este si un exces de piele se poate combina injectarea de grasime si cu o blefaroplastie.

 

Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea