Sanatate

#riduri orizontale #lifting sprancene #riduri #lifting facial #chirurgia pleoapelor

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Cum sa ascunzi oboseala si supararea care se citesc pe chip!

In zilele in care va simtiti odihnit, expresiile fetei dumneavoastra indica acest lucru. Pe de alta parte, liniile de la nivelul fruntii pot arata suparare sau ingrijorare, iar ridurile dintre sprancene -  furia. Sprancenele "cazute" lateral indica o fata obosita sau trista. Daca liniile de la nivelul fruntii nu ilustreaza intocmai starea sufleteasca, lifting-ul fruntii ar putea fi solutia pentru aceasta problema.

Prin aceasta procedura sunt corectate pozitia cazuta a sprancenelor, ridurile orizontale frontale si indeparteaza expresiile de ingrijorare si manie ce rezulta din aceste linii.

Lifting-ul de frunte este indicat atat la femei, cat si la barbati, cu varste cuprinse intre 40 si 60 ani. Poate aduce beneficii si la persoanele mai tinere care au mostenit pozitia cazuta a sprancenelor.

Aceasta tehnica trebuie practicata cu multa atentie in cazul in care aveti una dintre urmatoarele afectiuni:

  • Tensiune arteriala crescuta
  • Probleme de coagulare sanguina
  • Tendinta la cicatrici cheloide

Uneori pacientii care prezinta un exces de piele la nivelul pleoapelor superioare nu-si dau seama ca, de fapt, ptoza sprancenelor este cauza acestui neajuns. Chirurgul dumneavoastra va va indica si alte proceduri care, practicate in acelasi timp operator, pot da rezultate net superioare:

  • Lifting-ul facial - care indeparteaza excesul de piele de la nivelul treimii medii si inferioare a fetei si de la nivelul gatului.
  • Chirurgia pleoapelor - prin care se indeparteaza excesul de piele atat de la nivelul pleoapelor superioare, cat si de la nivelul celor inferioare.

 

In ce consta interventia chirurgicala propriu-zisa?

Tehnica aleasa depinde de trasaturile dumneavoastra, de rezultatele dorite, precum si de preferintele chirurgului. Vi se va indica, dintre numeroasele variante tehnice, pe aceea pe care medicul dumneavoastra o considera cea mai potrivita.

 

Metoda cea mai uzitata e incizia coronaliana si consta in plasarea unei incizii la nivelul scalpului, de la o ureche la cealalta, ascunsa fiind in zona paroasa a capului. Uneori, aceasta incizie poate fi plasata chiar la nivelul liniei paroase a fruntii. Prin aceasta incizie,  chirurgul va modifica sau va indeparta fragmente musculare frontale si va indeparta excesul de piele.

 

O alta metoda este cea endoscopica si consta in folosirea unui tub cu lumina la capat, de care este atasata o camera video. Endoscopul este inserat prin mici incizii sub pielea fruntii si permite chirurgului sa lucreze pe structurile interne. In unele cazuri se pot folosi combinatii ale tehnicii endoscopice cu alte tehnici.

O alta tehnica care foloseste incizii limitate poate fi practicata fara endoscop. Aceasta tehnica foloseste doua incizii mici la nivelul tamplelor prin care se lifteaza sprancenele cazute, si alte doua incizii la nivelul pleoapelor superioare pentru a trata ridurile dintre sprancene.

Daca doriti sa corectati doar liniile dintre sprancene sau de la nivelul regiunii superioare a nasului, acest lucru se poate obtine folosind doar inciziile de la nivelul pleoapelor superioare, aceleasi ca si in cazul blefaroplastiei.

Ce trebuie sa stiu despre rezultatele interventiei?

Cea mai mare parte a pacientilor au fost extrem de multumiti cu noua infatisare. Desi procesul vindecarii dureaza mai multe luni, rezultatul final este pe masura asteptarilor. Un numar de factori, cum sunt ereditatea si stilul de viata, joaca un rol important in durabilitatea rezultatelor.

Procesul inaintarii in varsta va continua si dupa operatie.  Vizitele pe care chirurgul dumneavoastra le solicita la diferite intervale de timp sunt importante in monitorizarea procesului vindecarii. Este bine sa respectati aceste programari, chiar daca totul vi se pare ca este in regula, pentru a beneficia de evaluarea rezultatelor pe o perioada mai lunga de timp.
Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Pe langa lifting-ul de frunte care are ca efect si lifting-ul de sprancene, efectul de lifting la acest nivel se poate obtine si prin injectare de toxina botulinica centro-frontal, lasand zonele laterale ale fruntii neinjectate.

In acest fel doar zonele laterale ale muschiului frontal se contracta creand la nivelul sprancenelor un efect de lifting.
Alta metoda de lifting al sprancenelor este de excizie a surplusului de piele de la nivelul fruntii si ascunderea cicatricii la nivelul zonei paroase a sprancenelor. Se aplica cu mare succes mai ales la barbatii la care si zona paroasa a sprancenelor este mai bine reprezentata.

Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea