Sanatate

#masaj endermologic #lifting coapse barbati #lifting coapse femei # lifting coapse

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Ce presupune lifting-ul coapselor atat la femei, cat si la barbati

Lifting-ul la nivelul coapselor consta in "ridicarea" tesuturilor de la nivelul coapselor, mai ales a zonelor posterioane si interne, iar excesul de tegument este excizat, ramanand o cicatrice in zona inghinala si/sau santul subfesier.

Aceasta operatie se adreseaza persoanelor care prezinta o mare laxitate tegumentara in regiunea interna a coapselor, dar se aplica si pentru fetele anterioare si posterioare ale coapselor. Se aplica atat la femei, cat si la barbati. Rezultatele sunt cu atat mai bune cu cat laxitatea tegumentara este mai redusa.

Operatia se desfasoara sub anestezie generala si poate fi asociata cu lifting-ul altor zone, cu lipoaspiratia sau lipectomia.

Recuperarea dupa operatie se face in 12-14 zile, interval pana la care majoritatea firelor de sutura vor fi scoase. Dupa aceasta perioada pacientul va putea spala zona cu apa calduta si sapun fara sa grabeasca indepartarea eventualelor cruste.

Dupa ce toate crustele au cazut, se pot folosi produsele de modelare cicatriceala, cu aplicatie a la long. Eforturile fizice mai intense, daca este cazul, pot fi reluate dupa 5-6 saptamani. Este foarte important ca pacientul sa respecte indicatia de a purta garmentul elastic doua luni postoperator.

Pentru a obtine rezultate cat mai uniforme, sunt indicate sedinte de masaj manual sau erdermologic.

Contraindicatiile lifting-ului

Deoarece aceasta interventie este de anvergura, este nevoie de anestezie generala. Bolile grave cardiopulmonare la care exista risc anestezic reprezinta o contraindicatie pentru aceasta operatie.

Bolile grave dermatologice, infectioase, casexiile si diabetul zaharat sunt de asemenea contraindicatii pentru efectuarea unei astfel de interventii chirurgicale. Pacientul trebuie informat despre felul cicatricelor reziduale postoperatorii, va trebui sa inteleaga ca va ramane cu ele pentru tot restul vietii si sa consimta la aceasta.

Riscurile operatiei

Imediat postoperator exista riscuri de infectie, dehiscentei plagii, sangerari masive, inflamatie importanta etc. Riscurile la distanta sunt reprezentate de cicatrizarea patologica si denivelari locale.

 

Cicatricele vor fi dispuse cu preponderenta in regiunea inghinala, la limita dintre pielea regiunii interne a coapsei si regiunea vulvara sau perineala.

 

Daca se ascensioneaza si fetele anterioare ale coapselor, atunci cicatricea poate merge si anterior in regiunea pubiana, prelungindu-se uneori catre laterale, intr-o regiune care poate fi ascunsa de slip (similara cicatricelor dupa abdominoplastie).

In cazul ascensionarii tesuturilor regiunii posterioare a coapselor, atunci cicatricea se va prelungi posterior si va fi "ascunsa" in santul subfesier.

In ce constau ingrijirile postoperatorii?

Imediat dupa operatie va trebui sa urmati un tratament antibiotic, antiinflamator si antialgic obligatoriu pentru aproximativ o saptamana.

Dupa extragerea materialului de sutura este nevoie sa folositi produsele pentru modelarea cicatricelor mentionate si mai sus. Acestea se aplica o data sau de doua ori pe zi, cu masaj local, strict pe cicatrice. Pentru restul tegumentelor este indicat sa folositi o crema imbogatita cu vitamina E.

Din a doua saptamana postoperator puteti incepe endermologia, mai intai pe garmentul elastic, iar apoi, din a patra saptamana, pe costumul special endermologic. Intensitatea masajului va fi ajustata astfel incat sa fie sub limita durerii.

Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea