Sanatate

#acnee #cicatrice acnee #tratament cicatrice acnee #radiofrecventa fractionata

Expertul Acasa.ro, dr Filis Demirgean: Toamna - cea mai indicata perioada sa scapi de cicatricele lasate de acnee

Cicatricele postacneice sunt rezultatul vindecarii defectuoase a leziunilor cauzate de acneea inflamatorie severa. O acnee grava, care nu este tratata corespunzator, afecteaza stratul profund al pielii si distruge colagenul si elastina, insa repercusiunile acestui proces nu sunt atat de inestetice ca atunci cand, in urma vindecarii pustulelor, comedoanelor sau chisturilor, frecvent traumatizate de catre pacienti, tesutul nou format poate avea o constitutie diferita fata de tesutul normal.

 

 

Fibrele de colagen si elastina sunt inlocuite de tesut fibros, conducand la aparitia unor leziuni hipotrofice (sub forma unor gauri de dimensiuni variabile in zona obrajilor sau barbiei) sau hipertrofice (sub forma unor excrescente, intalnite preponderent la nivelul toracelui anterior si posterior).

Nu numai ca aceste imperfectiuni ale pielii deranjeaza din punct de vedere estetic, ele pot provoca un puternic dezechilibru emotional in randul pacientilor.


Ceea ce trebuie sa stiti este ca cicatricele cauzate de acnee nu se pot trata cu creme sau unguente. Aceste leziuni tegumentare reprezinta o problema complexa, pe care doar tehnologia moderna o poate rezolva: laser, peeling chimic sau radiofrecventa.

Cum laserul necesita un timp mare de recuperare si multe sedinte, iar peelingul chimic nu patrunde in profunzimea dermului, radiofrecventa fractionata devine cea mai buna optiune.

Recomandarea mea este tratamentul eMatrix, bazat pe radiofrecventa fractionata, care reface complet tesuturile lezate si intinereste structura de colagen. Aplicatorul aparatului furnizeaza radiofrecventa prin intermediul unei matrice cu 64 de pini, iar fiecare puls ofera energie care se extinde sub forma de con in profunzime, in felul acesta regenerandu-se mai mult tesut.

Se declanseaza astfel un proces de  incalzire in dermul profund, provocand astfel un raspuns de vindecare a arsurilor minime cu activarea fibroblastelor si sinteza de noi fibre de colagen si elastina.

Dupa doar o sedinta cu acest tratament revolutionar, pacientii observa o ameliorare considerabila a cicactricelor, reducerea porilor dilatati, precum si tonifierea tenului.

Se recomanda un protocol de cinci sedinte, realizate la un interval de 6 saptamani, fiind dovedit clinic ca in urma acestor sedinte cicatricele se vindeca, iar tenul isi recapata frumusetea.

Spre deosebire de alte tratamente, acesta necesita un timp scurt de recuperare, iar pe langa cicatrice cauzate de acnee, diferite accidente sau interventii chirurgicale, radiofrecventa fractionata trateaza cu succes ridurile profunde, vergeturile sau diferite imperfectiuni ale pielii.

Perioada cea mai indicata de incepere a tratamentului este toamna, de aceea, acum este momentul sa incepeti procesul de vindecare al tenului dupa trauma provocata de acnee!

 

Date de contact:
Dr Filis Demirgean
medic dermato-venerolog
Tel.:
021.236.23.26; 0729.232.889

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Filis Demirgean

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea