Sanatate

#stomatologie #implant #implanturi dentare

Expertul Acasa.ro, dr Dragos Calangiu: Zambet nou in doar 24 de ore cu sistem implantologic modern

Pierderea dintilor naturali provoaca dezechilibre ale starii generale de sanatate, dar afecteaza considerabil si aspectul facial. Pentru ca muschii fetei nu mai au sustinere, vorbirea, alimentatia, zambetul sunt afectate, iar calitatea vietii scade. De aceea, modul in care iti ingrijesti sanatatea dentara are un rol important in reducerea efectelelor inestetice asupra fizionomiei.

 

Unul dintre rolurile esentiale ale dintilor este acela de a sustine muschii fetei, iar afectiunile dentare si pierderea dintilor afecteaza intreaga fizionomie, impiedicandu-ne sa zambim cu incredere.

Sistemul Fast&Fixed presupune folosirea unor implanturi angulate (35%) ce permit utilizarea osului drept suport biomecanic pentru restaurare. Aceste implanturi dentare formate dintr-o singura piesa sunt introduse in os printr-un mic orificiu din gingie și permit atașarea imediata a lucrarii protetice fixe.

Sistemul Fast&Fixed a fost dezvoltat de compania germana Bredent pentru pacientii care se confrunta cu pierderea mai multor dinti, se bazeaza pe studii de biomecanica si este rezultatul unor laborioase studii de inginerie avansata. Procedura revolutionara presupune restaurarea zambetului pe baza a 4 sau 6 implanturi dentare care vor sustine o arcada completa de dinti permanenti. Doua, respectiv patru implanturi sunt inserate vertical in partea frontala a maxilarului, iar celelalte doua in partile laterale la un unghi de 45°, cu avantajul ca devin posibile chiar in cazul unui tesut osos mai putin proeminent.

Sistemul Fast&Fixed rezolva problemele si depaseste dezavantajele tehnicilor traditionale, care necesita  intre 6 si 10 implanturi, o perioada de vindecare fara posibilitatea de atasare a puntii si, uneori, o grefaosoasa.

Zambet nou in 4 pasi!

  1. Examinarea in cabinetul stomatologic, unde discutati cu medicul implantolog solutiile de tratament si etapele procedurii.
  2. Realizarea radiografiilor, amprentarea cavitatii bucale si stabilirea aspectului noilor dinti artificiali.
  3. Realizarea procedurii de inserare a implanturilor dentare in os si plasarea unor coroane  provizorii.
  4. Dupa o scurta perioada de asteptare, medicul implantolog ataseaza coroanele permanente, iar tratamentul este finalizat.

Dr Dragos Calangiu
medic stomatolog specializat in implantologie si estetica dentara
Web: Dent Estet

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Dragos Calangiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea