Sanatate

#lifting corporal #cum sa slabesti #expert acasa.ro dr juravle

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Ai slabit mult? Ce faci cu pielea in exces

Liftingul corporal total se adreseaza primordial persoanelor care au fost obeze si care au reusit sa slabeasca zeci de kilograme. In aceste conditii tegumentul restant in exces 'atarna dizgratios' peste tot, la nivelul bratelor, al sanilor, al abdomenului, al feselor, al coapselor, al genunchilor. Este nevoie de o corectie generalizata a pielii de peste tot, corectie care va lasa cicatrice importante, dar va imbunatati substantial silueta.

Interventia se face doar in conditiile in care greutatea s-a stabilizat si nu mai exista riscul acumularilor ulterioare de grasime la nivel subcutanat. Poate fi facuta intr-un singur timp operator, dar cel mai bine este sa fie facuta in 2-3 etape, astfel incat recuperarea pacientului sa fie cat mai buna. De obicei se incepe liftarea tesuturilor de jos in sus. Planul operator va fi stabilit in functie de prioritati, necesitati si dorinta pacientului. Cicatricele vor fi dispuse asa cum am mentionat la fiecare capitol: abdominoplastia, lifting-ul de coapse, lifting-ul de fese, lifting-ul de brate, ascensionarea mamara).

Care sunt contraindicatiile metodei?

Deoarece aceasta interventie este de anvergura, este nevoie de anestezie generala. Bolile grave cardiopulmonare la care exista risc anestezic, dar si  bolile grave dermatologice, infectioase, casexiile si diabetul zaharat reprezinta o contraindicatie pentru aceasta operatie.

Cicatricele reziduale postoperatorii

Pacientul va trebui sa inteleaga ca va ramane cu ele pentru tot restul vietii si sa consimta la aceasta. Trebuie sa stie de asemenea ca apare uneori necesitate corectiei acestora, corectii care pot fi facut dupa 6 luni de la operatie.

Care este intervalul optim dintre operatii?

Operatiile se pot face in mai multe etape, la cateva luni distanta intre ele. Corectia coapselor, de exemplu, poate fi asociata cu cea a bratelor sau a sanilor, pentru ca cele doua zone operatorii evolueaza independent una de cealalta. Ascensionarea feselor poate fi asociata cu abdominoplastia pentru ca aceste doua interventii pot fi urmate de o cicatrice unica in regiunea suprapubiana care se va continua posterior, circular.

In ce consta perioada de recuperare?

Planul operator trebuie sa ia in calcul si necesitatea pacientului de a se aseza in decubit dorsal, lateral sau ventral sau in pozitia sezanda. De obicei nu sunt luate in calcul in aceeasi etapa chirurgicala elemente de pe fata anterioara, posterioara si ambele laterale. Acest lucru ar duce la imposibilitatea pacientului de se aseza in pat!

Care sunt ingrijirile postoperatorii?

Este nevoie de spitalizare 24 de ore postoperator. A doua zi la externare vi se va da o reteta cu tratament antibiotic, antiinflamator si antialgic pe care il veti face 5-7 zile. Este indicat sa purtati garmentul elastic care v-a fost prescris. Reluarea activitatilor zilnice se va face treptat. De asemenea masajul zonelor operate poate fi inceput chiar din a 2-a saptamana postoperator, cu intensitate gradual crescanda. Foarte util este masajul endermologic.

Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea