Sanatate

#botox #frumusete #acid hialuronic #chirurgie estetica #expert acasa.ro # tratament botox

Expertul Acasa.ro, dr Florin Daniel Juravle: Botox si acid hialuronic

Nu s-a descoperit inca secretul tineretii vesnice sau al intoarcerii fizice in timp, dar putem incerca preluarea controlului asupra imbatranirii pielii si poate chiar oprirea temporara a “ticaitului” ceasului biologic recurgand la imbunatatirea aspectului liniilor fine, a ridurilor si dinamizarea productiei de colagen natural prin doua dintre cele mai populare proceduri estetice – Botox si Acidul hialuronic.

Se descriu in general doua tipuri de riduri care apar odata cu varsta. Liniile dinamice, cum ar fi “laba de gasca” , ridurile de incruntare intre sprancene, cele orizontale de la nivelul fruntii, liniile fine din jurul gurii, apar prin “miscarea” musculaturii mimice atunci cand zambim, radem, ne miram, ne incruntam sau plangem.

CITESTE SI: Tratamente de frumusete cu efect spectaculos

Sa ne inchipuim pielea o bucata de hartie – daca o strangem si o desfacem precum burduful unui acordeon, prin repetarea miscarii, in timp, cutele vor deveni permanente. La fel actioneaza prin contractie si musculatura de expresie asupra pielii fetei. De unde rezulta si solutia atenuarii acestor riduri: trebuie intrerupta in primul rand “miscarea”, iar aceasta se poate face cu Botox. Toxina botulinica impiedica formarea liniilor dinamice si atenueaza, de asemenea, pe cele care exista deja, fiind o procedura cosmetica de top atat pentru barbati, cat si pentru femei. Injectat in doze foarte mici, blocheaza nervii si “ingheata” contractia musculaturii specifice, facand astfel sa dispara cutarile la locul de injectare.

Daca ridurile sunt deja formate sau prea adanci, atunci avem nevoie de o substanta de umplere. Si aici “intra in scena” Acidul hialuronic, produsul cel mai frecvent utilizat in scopul acoperirii unui deficit de volum, inclusiv in scopul “umplerii” ridurilor, o substanta temporara, naturala, lipsita in general de reactii alergice.

CITESTE SI Frumusetea la 20 de ani. De ce nu este prea devreme pentru ingrijire

Exista, de asemenea, si linii statice (cum ar fi santurile nazolabiale), preexistente, dar care se adancesc, independent de miscarea mimicii, prin actiunea factorilor precum gravitatia, degradarea colagenului si a altor tesuturi odata cu varsta. Atenuarea liniilor statice se poate face astfel prin umplere cu o varietate de substante, temporare sau permanente, Acidul hialuronic fiind cel mai agreat in acest scop.
        

Atat Botox, cat si Acidul hialuronic sunt injectabile, atenueaza ridurile in doar cateva tratamente, sunt relativ nedureroase si pot fi realizate in sesiuni scurte de sub 30 de minute (in “pauza de pranz”). Aplicate impreuna sau separat, tratamentele cu Botox si Acid hialuronic au rezultate observabile chiar dupa prima sedinta si nu necesita timp de recuperare ca in cazul interventiilor chirurgicale.

Comentariile din partea cunoscutilor nu vor fi de genul “Ce ti-ai facut la fata?!”, ci de genul “ Uau, ce bine arati!”. Procesul de intinerire si infrumusetare se face lent, constant, pas cu pas. Pentru ca tot asa apar si deteriorarile in corpul nostru de-a lungul vietii. Calea spre intinerire nu este un sprint, ci un maraton!

Dr. Florin Daniel Juravle
Adresa: Calea Dorobanti 51, Etaj 1, Interfon 03
Tel.: 0731.554.554
E-mail:contact@drflorinjuravle.ro


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
juravle bun