Sanatate

# operatii estetice mamare #schimbare implanturi #retusuri sani #implant sani #implanturi

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Procedurile de revizie la nivelul sanilor

In Romania se practica de aproximativ doua decenii operatii de infrumusetare a sanilor. Exista situatii in care pacientele operate in trecut merg in cabinetul chirurgului estetician pentru operatii de retusare a sanilor. Acest lucru se petrece, in general, din doua motive.

 

In primul rand, din cauza factorilor genetici, al inaintarii in varsta si al regimului de viata, care au efecte nedorite asupra aspectului bustului: sanii se lasa, apare aspectul de piele in exces.

In al doilea rand, posesoarele de implanturi doresc sa-si schimbe implanturile, avand in vedere ca majoritatea companiilor producatoare recomanda schimbarea implanturilor la aproximativ 10 ani.

 

Astfel, un numar din ce in ce mai mare de paciente se prezinta pentru interventii de retus la nivelul sanilor. Acestea presupun in anumite cazuri doar o procedura scurta, un exemplu fiind ptoza minima a sanilor, in care se scot doar cateva zone mici de piele. Alte interventii insa, cum ar fi ridicarea unor sani cu ptoza importanta, care au mai fost ridicati in trecut si prezinta tesut cicatricial, sau ridicarea sanilor pe implantul mamar existent, precum si inlocuirea implanturilor, sunt interventii mai complexe, ce pun in valoare experienta si maiestria chirurgului estetician.

La consultatia pre-operatorie medicul face evaluarea atenta a sanilor si proiecteaza liniile generale ale tratamentului: stabileste necesitatile pacientei tinand cont si de dorintele acesteia, de silueta ei, dar si de experienta proprie. Apoi se ia decizia schimbarii implanturilor, daca este cazul, sau al introducerii unor implanturi, daca pacienta a suferit cu trecerea anilor o scadere a volumului sanilor. In cazul ptozei mamare, se stabileste necesarul de piele care trebuie indepartata de la nivelul sanilor, pentru ca acestia sa-si recapete forma atragatoare si pozitia inalta - corecta pe torace.

Persoanele care au mai trecut prin operatii estetice mamare, trebuie sa retina ca si chirurgia de revizie a sanilor poate presupune proceduri mai laborioase, care pot necesita anumite perioade de recuperare. Chirurgul estetician va recomanda respectarea unor indicatii, precum: repaus, evitarea traumatismelor si efortului, purtarea unei bustiere speciale, dar si evitarea expunerii la soare – la fel ca in cazul interventiilor realizate anterior.

Pentru mai multe informatii despre etapele pre si post-operatorii care trebuie urmate in cazul interventilor de revizie a sanilor, ma puteti contacta si pe site-ul drnitescu.ro.

 

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Email: office@operatie-estetica.ro
Telefon: 0722.789.792
Web: operatie-estetica.ro, implanturi-mamare.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea