Sanatate

#operatie #expert acasa.ro #implant mamar #dr. Cristian Nitescu #remodelarea sanilor

Expertul Acasa.ro, dr Cristian Nitescu: Poate afecta implantul mamar evolutia unei sarcini si alaptarea?

Este deja cunoscuta dorința femeilor de a arata cat mai bine, indiferent de varsta. La nivel mondial, cea mai solicitata operatie in randul sexului frumos este augmentarea mamara. Spre deosebire de alte intervenții estetice, implanturile mamare au cea mai larga adresabilitate. Acestea se pot utiliza de la 18 la 70 ani, indiferent de greutatea corporala, atat in scop pur estetic, cat si reconstructiv, asociate cu alte intervenții de remodelare a sanilor.

Dacă implanturile sunt prea mari, exagerate față de restul proporțiilor pacientei, nu doar aspectul corporal este instetic, ci crește foarte mult și rata complicațiilor.

dr Cristian Nitescu medic primar chirurgie plastica si estetica

Visul de a deveni mama…

Majoritatea femeilor cunosc adevărata împlinire în momentul în care devin pentru prima oară mame. Dacă vârsta la care acest vis se concretizează este însă din ce în ce mai înaintată, preocuparea pentru aspectul fizic se manifestă încă din perioada adolescenței. În acest caz, cele mai multe dintre femei, în momentul în care se decid să apeleze la o intervenție de implant mamar, se confruntă cu o dilemă. Este această intervenție contraindicată în cazul în care îți dorești să faci copii pe viitor?

Implantul mamar nu afectează dezvoltarea unei sarcinii, precum nici nu împiedică alăptarea nou-născutului. Atât timp cât siliconul se introduce submuscular, acesta nu va avea efect asupra conductelor de lapte și asupra glandei mamare. Sânii vor suferi modificări de volum, mai mari sau mai mici, în funcție de mărimea implantului. Persoanele care au optat pentru un bust impresionant pot avea spre finalul sarcinii dureri accentuate la nivelul sânilor. Această senzație poate dispărea cu ajutorul unor analgezice ușoare, numai cu aprobarea medicului obstetrician.

Implanturile siliconice au revolutionat chirurgia estetică, la ora actuală utilizându-se cele de generația a 4-a cu gel coeziv extrem de vascos, ce nu curge. Cu toate acestea, implanturile siliconice nu sunt pe viata. Este indicat să fie schimbate periodic, la 5-10 ani, în funcție de firma producătoare, de organismul pacientei și de dorintele acesteia. În urma unei sarcini, forma sânilor poate suferi modificări, în sensul că se pot lăsa. Tocmai din acest motiv, este posibil ca pe parcursul vieții să fie nevoie de mai multe intervenții de acest tip.

De reținut!

Dacă implanturile sunt prea mari, exagerate față de restul proporțiilor pacientei, nu doar aspectul corporal este instetic, ci crește foarte mult și rata complicațiilor. În timpul sarcinii acest lucru se manifestă prin dureri ale sânilor și senzație de discomfort, iar în perioada următoare nașterii, cu posibilitatea de a avea foarte puțin lapte, din cauza suprafeței mari ocupate de implantul mamar. Există unele tipuri de implanturi care pot bloca fluxul de lapte si umfla sânii. De aceea este foarte important să consultați acest aspect cu un chirurg estetician înainte de realizarea operației de augmentare mamară.

Dorința de a deveni mămici și de a alăpta este condiționată de locația implantului mamar. Acesta trebuie introdus submuscular.

În perioada alăptării, multe mame se întreabă dacă nou-născutul primește suficient lapte. Puteți urmări acest lucru prin verificarea permanentă a greutății copilului, comparativ cu o femeie care alăptează și care nu are implanturi mamare.

Dr. Cristian Nitescu
medic primar chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale

Adresa: Str. Tepes Voda nr. 51, sector 2, Bucuresti sau Str. Drumul Taberei nr. 35A, parter, sector 6, Bucuresti

Email: office@operatie-estetica.ro

Telefon: 0722.789.792

Web:operatie-estetica.rowww.DrNitescu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
doctor Cristian Nitescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea