Sanatate

#medicina chineza #yang #meridiane #meridiane extraordinare #cicluri viata #puncte acupunctura #Ying

Expertul Acasa.ro, dr Ciprian Popescu: Cele 8 meridiane extraordinare si rolul lor in dezvoltarea emotional-mentala

Sistemul meridianelor extraordinare este alcatuit din meridianele Du - governor, Ren – conceptie, Chong – marea sangelui, Dai – centura, Wei si Qiao – cu Yin si Yang fiecare si poate fi descris din mai multe perspective, cum ar fi ciclurile vietii - de 7 si respectiv 8 ani, care descriu modificarile aparute la femei si barbati din punct de vedere fizic, emotional si spiritual. Pentru chinezi, schimbarea este un aspect esential al vietii, ea se sprijina pe trei factori.
 

Primul factor este reprezentat de meridianele Chong, Ren si Du, ce exprima influente prenatale si primele influente postnatale - cu actiune pe tot parcursul vietii, dar in mod particular pentru primul ciclu al vietii - pana la 7-8 ani.

Al doilea factor este repezentat de meridianele Yin si Yang Wei, ce exprima modul de raspuns al omului la transformarile vietii. Ele permit constientizarea si intelegerea treptata ce apare odata cu parcurgerea ciclurilor, sunt o modalitate de evaluare a blocajelor - fie ca suntem prinsi de trecut, fie ca suntem ingrijorati de viitor. Meridianele Wei sunt calea de accesare, influentare si tratare a conditionarilor pre si postnatale, pot echilibra Yin-ul si Yang-ul, forma si actiunea, trecutul si viitorul, pot face legatura intre primul si cel de al treilea factor.
 

Meridianele Yin si Yang Qiao si Dai formeaza cel de al treilea factor, meridianele Qiao functioneaza ca rezervoare similar meridianelor Luo. Intr-un episod acut – un blocaj mental-emotional se pot folosi meridianele Qiao si Dai pentru rezolvare, iar in perioadele dintre episoade se trateaza meridianele din grupul primului factor.

Energia primordiala Jing - ce contine informatia genetica - se deschide initial la nivelul meridianelor Chong, Ren si Du - active in special in primele etape ale dezvoltarii omului.

Chong Mai este cel mai activ in perioada intrauterina, Ren Mai este cel mai activ la nastere, in momentul in care mama isi imbratiseaza prima data copilul la piept se creeaza legatura la nivelul Ren mai, Du Mai devine activ cand copilul isi tine capul drept si incepe sa exploreze mediul exterior (o stimulare in exces este vizibila la o persoana care este mereu in miscare si care nu se poate bucura de momentul prezent).

Meridianele Yin si Yang Wei realizeaza conexiunea intre momentele- cheie din viata, cand o persoana investeste energie Qi, sange si esenta Jing pentru a se elibera de trecut sau pentru a si crea o imagine utopica in viitor, se pierde contactul cu prezentul ceea ce poate fi extenuant, atunci meridianele Wei pot fi folosite in tratament.

Meridianele Yin si Yang Qiao au legatura cu pozitia in viata gasita de fiecare persoana, fie ca este vorba de stima de sine sau de pozitia in societate, aceasta este sub influenta meridianelor Qiao.

 

Date de contact: 
Dr Ciprian Popescu
Medic specialist medicina traditionala chineza
Competenta in acupunctura
Centrul Medical Bio Terra Med
Adresa: Str. Pictor Ion Negulici nr. 27 sector 1
Tel.:
021.9680
Web: bioterramed.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ciprian Popescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea