Sanatate

#cum slabesc sanatos #antrenament slabit #slabit #hidratare #dieta

Expertul Acasa.ro, Cesar Bitlan: Principiile slabitului sanatos

Slabitul se numara printre cele mai des intalnite rezolutii la inceput de an. Daca si tu ti-ai propus ca obiectiv pentru 2016 sa scapi de kilogramele in plus, alege o metoda sanatoasa, care sa nu-ti puna sanatatea in pericol! Iata ce sa ai in vedere:

 

Nu te infometa! Incep prin aceasta precizare deoarece metoda in cauza inca se foloseste datorita simplitatii si efectelor vizibile pe termen scurt. Renunta la ea, este nesanatoasa!

Bea apa! Incearca sa inlocuiesti lichidele indulcite cu apa, minim 2 litri pe zi. Mareste aportul la 3-4 litri o saptamana si apoi revino la cei 2 litri, vei simti o imbunatatire privind retentia de apa din organism. De asemenea rosiile, telina, morcovii sau castravetii iti pot reduce retentia de fluide.

Antreneaza-te cate o ora de minim trei ori pe saptamana! Sportul te ajuta sa iti pastrezi un fizic armonios, iti da o senzatie de bine si iti ofera un deficit caloric semnificativ. Alege-ti metoda favorita de activitate fizica (fitness, fotbal, baschet, squash, tenis, jogging etc ) si pune-ti un target de minim 3 antrenamente pe saptamana.

Respecta principiile simple pentru o alimentatie sanatoasa! Mananca trei mese principale si doua gustari, renunta la alimentele procesate/prajite/supracondimentate, la zahar si la fainoase.

Ai rabdare, ramai motivat si premiaza-te doar cand iti atingi targeturile saptamanale! Concentreaza-te pe momentul actual si priveste in perspectiva pe termen lung. Rezultatele nu vin usor si trebuie sa respecti cateva cicluri repetitive pana ajungi sa iti stabilizezi o forma fizica buna. Dupa ce inchei o saptamana in care ai respectat programul impus, iti poti satisface o pofta drept rasplata.

Cauta-ti un partener potrivit! Chiar si lupta cu tine insuti este mai usoara cand ai pe cineva alaturi. Incepe alaturi de un coleg, prieten sau antrenor. Sunt momente in care cu siguranta vei avea nevoie de cineva care sa iti reaminteasca de ce ai inceput si unde trebuie sa ajungi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cesar Bitlan

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea