Sanatate

#dus in pardoseala #hidroizolarea baii #amenajarea baii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Dusul la nivelul pardoselii. Cum previi inundatiile

Baia si ritualul imbaierii jucau un rol esential in cultura romanilor. In zilele noastre baia a ramas un loc intim, de relaxare, ce in nici un caz nu trebuie sa devina un motiv de conflict cu vecinii, datorita unei mici „inundatii”.


Cea mai noua tendinta in amenajarea bailor, dusul la nivelul pardoselii, este foarte comod si atragator ca design, dar poate ajunge o sursa de disconfort daca executia sa nu a fost realizata corect.

Majoritatea oamenilor considera ca gresia si faianta in sine sunt suficiente pentru a impiedica apa sa se infiltreze la nivelul podelei si peretilor, dar intrebarea este, ce se intampla cu rosturile?

Adevarul este ca singura solutie pentru aceste probleme este hidroizolarea corecta a baii. Piata ofera multe solutii hidroizolante destinate acestui spatiu, foarte convenabile ca pret si ca rezultat final. Desigur, este cel putin la fel de important ca hidroizolatia sa fie aplicata de un profesionist.
Exista cateva reguli ce trebuie respectate, pentru a avea o camera de baie complet functionala. In primul rand, este recomandabil ca hidroizolatia orizontala sa fie ridicata 15-20 cm si la nivelul peretelui, cu mentiunea ca la imbinarea dintre pardoseala si perete este necesara o armare suplimentara cu o fasie de fibra de sticla impotriva crapaturilor. Nu neglijati etansarea racordurilor obiectelor sanitare la suprafetele orizontale si verticale.



Sursa: knauf.de

In acest fel se realizeaza o „cada” ce protejeaza constructia impotriva eventualelor infiltratii. Ceea ce nu este atat de cunoscut este faptul ca o placa de beton este permeabila si conduce cu usurinta apa. In primul rand, apar crapaturi si pete la nivelul tencuielii tavanelor si peretilor, posibil urmate de mucegai. In cazul in care infiltratiile sunt continue, pot reprezenta un pericol structural deoarece interactioneaza cu armatura placilor, slabind rezistenta acestora.



Sursa: enmongroup.hr

In ceea ce priveste cada de baie, ca masura de siguranta este recomandata montarea unui profil de etansare intre marginea cazii si perete, precum si hidroizolarea peretilor adiacenti, pana la inaltimea de utilizare a dusului.



Sursa: sealux.com

In cazul dusului la nivelul podelei, se aplica aceleasi reguli de hidroizolare,iar in plus trebuie acordata o atentie suplimentara rigolei de scurgere a apei. Montajul corect a acesteia si conformarea pantei, pot fi diferenta dintre un dus comod si placut si un dus dupa care trebuie sa stergi permanent apa.



Sursa: pinterest.com


In concluzie, cu un minim de atentie la detaliile importante, puteti sa va bucurati mult timp de o baie curata, placuta si estetica, cel putin pana la urmatoarea reamenajare.

Sursa: pinterest.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Silvia Maria Teodorescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea