Sanatate

#fructul de acai #superalimente #acai

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Fructul de acai, un superaliment! Cum te ajuta cu adevarat sa slabesti

In calitate de consultant in nutritie, zilnic mi se pun multe intrebari legate de alimentatie, suplimente alimentare si mai nou despre superalimente. Din cauza factorilor de mediu, alimentatia nu reuseste sa intruneasca toate nevoile nutritionale ale corpului si de aceea trebuie sa il ajutam cu suplimente de origine vegetala.

Superalimentele sunt pudre din plante, radacini, frunze care trebuie consumate cu masura si niciodata in exces.

Fructul de acai este un superaliment foarte popular astazi, se gsseste in majoritatea magazinelor care comercializeaza alimente și produse naturiste.

Aceste fructe erau consumate inca de acum cateva sute de ani, pentru a proteja organismul impotriva bolilor, a procesului de imbatranire si pentru vedere. Ele erau consumate in cantitati mari!!

Fructul acai are o mare putere antioxidanta si anume este de 35 de ori mai puternic decat portocalele si de 10 ori mai puternic decat merele, murele, zmeura si ciresele.
Totodata sunt bogate vitaminele B1, B2, B3, vitamina C, vitamina E, Omega3, Omega 6 si Omega 9, potasiu si calciu.
Ajuta la reducere colesterolul rau (LDL) si in acelasi timp contribuie la mentinerea colesterolului bun la un nivel sanatos daca este consumat cu regularitate.
Datorita fibrelor ajuta la digestia mai usoara si mai eficienta a mancarurilor.
Eu folosesc pudra de acai in smoothie-urile si sucurile mele, insa se poate adauga si in clatite simple sau clatite americane, porridge, budinca de chia sau gofre.
Recomandari de utilizare: Se recomanda administrarea zilnica de aproximativ 10-15g.
Fructul acai nu e ceva miraculos si nici nu contine nici o combinatie incredibila de ingrediente care te fac sa slabesti rapid.
Doar impreuna cu un plan nutritional de slabire si exercitii, se pot obtine rezultate, fara acestea, e doar un fruct.

Recomand ca administrarea de suplimente alimentare sa nu se faca dupa ureche, deoarece pot pune sanatatea in pericol.

Sursa foto: nootriment.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ana Ionita

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea