Sanatate

#dieta mei si chefir

Dieta cu mei si chefir

Meiul intra in categoria cerealelor fara gluten. Gratie compozitiei sale, meiul ajuta la mentinerea in limite normale a glicemiei, a trigliceridelor, la reglarea tranzitului intestinal si imbunatatirea digestiei; previne aparitia diabetului zaharat, aterosclerozei, obezitatii, tulburarilor digestive; ajuta la mentinerea integritatii unghiilor si parului.

Dieta cu mei si chefir (un produs lactat obtinut prin fermantare, deci este foarte sanatos in primul rand pentru sistemul digestiv, dar si pentru imunitatea generala a organismului, bogat in calciu si probiotice) este o dieta sanatoasa, ce ajuta la imbunatatirea digestiei, eliminarea toxinelor acumulate, cresterea imunitatii organismului, absorbtia toxinelor; cu conditia sa fie utilizata 1-2 zile/saptamana, in acest caz ajutand si la scaderea in greutate. Un regim ce contine exclusiv aceste 2 alimente, de altfel foarte bune si sanatoase, timp de 10 zile, nu mi se pare cea mai buna solutie, confera destul de putine calorii pentru o persoana cu o viata activa.

Meiul este un aliment hranitor atat pentru adulti, cat si pentru copii, cu efecte alcalinizante, deosebit de benefice. Nu produce inflamatie si nici alergii in organism. Contine vitamine (grupul B), minerale (cupru, magneziu, potasiu, fosfor, siliciu, fier), fibre, proteine (usor asimilabile), carbohidrati complecsi (ofera energie fizica si psihica) cu indice caloric mediu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea